Bucureștiul nu duce lipsă de restaurante cu terasă unde pot merge vara aceasta cei care doresc să își petreacă timpul liber, dar să și mănânce. Mai mult, meniurile acestora sunt disponibile pentru absolut toate buzunarele, de la ceva mai pretențioasele restaurante cu terasă din centrul orașului și până la cele mai populare situate spre periferie.

1. Restaurant cu terasă Café Verona. Meniul zilei la 34 de lei

Restaurantul împarte adresa din Str. Arthur Verona nr.13 cu librăria Cărturești, spațiul cafenelei fiind de fapt o anexă a librăriei. Aici au loc lansări de carte, conferințe, expoziții, concerte și diverse evenimente, printre acestea oaspeții putând alege și meniul zilei, dar și opțiuni vegetariene.

La meniul zilei, oaspeții pot avea supă, cum ar fi ciorbă cu afumătură, smântână și usturoi, dar și alte preparate principale, cum ar fi salata cu piept de curcan la cuptor, legume, cașcaval și dressing de citrice.

Meniul variază însă de la zi la zi, dintre celelalte opțiuni pe care le au, clienții Cafe Verona putând alege, de exemplu, ciorbă țărănească de pui, supă cremă de mazăre cu mentă, mâncare de fasole galbenă cu usturoi verde și mărar, dar și ceafă de porc la grătar, orez cu legume și salată de sfeclă roșie.

Meniul zilei poate fi servit între orele 12:00 - 15:00, la prețul de 34 de lei.

Pe Trip Advisor, Café Verona are un scor de 4 stele din 5 din peste 300 de review-uri.

2. Restaurant cu terasă Grădina Floreasca. Meniu variat în centrul orașului

Conform descrierii sale, grădina Floreasca le propune oaspeților o grădină cu terasă și restaurant chiar în mijlocul orașului, dar "departe de griji și de aglomerație".

Meniul restaurantului include o varietate de preparate, oaspeții putând alege, spre exemplu, pentru antreu, bruschette cu roșii la 23 de lei, mini șnițel pane, la 43 de lei sau hummus, la 33 de lei.

De asmenea, la felurile principale aceștia pot opta pentru ceafă de mangaliță cu cartofi prăjiți la 87 de lei, pulpă de rață confiată cu mămăligă și ceapă caramelizată, la 64 de lei, sau burger cu brie și salsa de trufe la 59 de lei.

Grădina Floreasca are un scor de 4,5 stele din 5 din aproape 200 de review-uri.

3. Restaurant Terasa florilor. Meniu cu prețuri mici în zona Obor

Tereasa florilor se descrie drept "un loc intim și prietenos din inima Bucureștiului", care te așteaptă cu mâncăruri autentice românești și preparate internaționale, cu specialități de porc, pui, vită, oaie sau pește, toate puse pe jar.

Aici, o porție de ouă ochiuri costă 14 lei, o omletă cu șuncă și cașcaval 24 de lei, în vreme ce, la felul principal, doritorii pot începe masa cu ciorbă de burtă, la 23 de lei, ciorbă de fasole cu afumătură la 23 de lei, sau ciorbă de văcuță la 22 de lei.

Sursă foto: Facebook / Terasa florilor

Aceștia pot continua apoi felul principal cu piept de pui la grătar la 27 de lei, ceafă de porc servită cu cartofi wedges și sosul casei, la 36 de lei, sau steak de vită servit cu legume la tigaie, baby spanac și ulei de trufe, la 65 de lei.

Terasa florilor are un rating de 4 stele din 5 pe Trip Advisor, din 14 review-uri oferite. De asemenea, terasa are 4,4 stele din 5 posibile din 1.525 de recenzii Google.

4. Restaurant cu terasă Oasis. Meniu de petrecere în zona 13 septembrie

Un alt loc pe care cei aflați în București îl pot încerca este terasa Oasis, situată pe strada Mihail Sebastian Nr. 102, în zona 13 septembrie.

Din meniul restaurantului, oaspeții pot alege următoarele preparate: ciorbă de burtă la 16 lei, quesadilla de pui la prețul de 23 de lei, șnițel de pui la 20 de lei, alături de care se pot comanda cartofi țărănești drept garnitură la 12 lei, sau orez cu legume la prețul de 8 lei.

Terasa este cunoscută de asemenea pentru petrecerile pe care le organizează, fie că este vorba despre sărbătorirea zilei de naștere sau promovarea la locul de muncă.

Restaurantul-terasă Oasis are un scor de 4,5 stele din 5 din 604 recenzii Google

5. Restaurant cu terasă Curtea berarilor. Meniu à la Centrul vechi

Cei aflați în căutarea unui restaurant cu terasă unde să își petreacă timpul liber în București, pot opta de asemenea și pentru Curtea berarilor, situată în Centrul vechi.

Dintre preparate, clienții pot alege ciorbă de perișoare, văcuță, găină sau burtă, oricare dintre acestea având prețul de 23 de lei. La antreuri, Curtea berarilor oferă, printre altele, aripioare de pui pane și cartofi prăjiți (3 bucăți a 100 de grame la 22 de lei), iar la felul principal clienții pot încerca coastele de porc la grătar, la prețul de 63 de lei porția, așa-numitul "pui hăcuit" (pui tăiat jumătate, sărat și piperat și prăjit în untdelemn încins, la 50 de lei), sau pulpe de pui la grătar alături de cartofi cu costiță și boia, la prețul de 46,5 de lei.

Pe Trip Advisor, Curtea berarilor are un scor de 3,5 stele din 5 posibile, din peste 200 de review-uri.

6. Restaurant cu terasă Firenze. Meniu de pizza, livrat din Tineretului

Situat la intrarea în Parc Tineretului, vis a vis de Colegiul Național Gheorghe Șincai, restaurantul cu terasă Firenze este cunoscut pentru pizza pe care o servește, dar și pentru faptul că efectuează livrări la domiciliu.

Pe lângă rețetele de pizza care se pot comanda atât la fața locului cât și pentru acasă, clienții mai pot comanda, spre exemplu, burger de vită la 42 de lei, aripioare picante cu cartofi prăjiți la 36 de lei, sau piept de pui la grătar la 25 de lei.

Scorul terasei Firenze este de 4,2 stele din 5 obținut în urma a peste 450 de recenzii Google.

7. Restaurantul cu terasă Dandana. Un alt meniu popular în zona 13 septembrie

Dandana este un alt restaurant cu terasă situat în zona Calea 13 septembrie. Dintre preparatele pe care le pot alege clienții, inclusiv sub formă de meniu servit fie la fața locului, fie la pachet, amintim ciorbița de pui alături de chifteluțele de porc în sos marinat, piureul din cartof nou cu lapte și unt, și, ca desert, salamul de biscuiți învelit în nucă de cocos.

Un alt exemplu de meniu al zilei servit la restaurantul cu terasă Dandana este ciorba de fasole cu leuștean alături de pomana porcului la ceaun împeună cu mămăliguța moldovenească cu brânză de oaie rasă și, ca desert, clătite cu dulceață din fructe de pădure pudrate cu zahăr.

Restaurantul-terasă Dandana are un scor de 4,3 stele din 5 posibile din aproape 200 de recenzii Google.

8. Restaurant cu terasă Sabatini. Meniu recompensat de recenziile Google

Restaurantul Sabatini operează în mai multe zone din București, cum ar fi zonele Tei și Domenii, dar cel mai cunoscut restaurant-terasă al său este cel de pe bulevardul Basarabia.

Sabatini este de asemenea cunoscut pentru sortimentele de pizza pe care le prepară, dar restaurantul are și alte opțiuni, precum preparatele din carne de pui, cum este șnițelul Sabatini, ce poate fi cumpărat la prețul de 41 de lei, puiul gogonzola, la prețul de 43 de lei și șnițelul în fulgi de porumb, la 38 de lei.

Restaurantul Sabatini din bulevardul Basarabia are 4,5 stele din 5 posibile obținute în urma a peste 1500 de recenzii Google.

9. Restaurant cu terasă Vibes Cafe. Meniu cu pizza în apropiere de Titan

Situat în apropierea stației de metrou Titan, restaurantul-terasă Vibes Cafe are 4,5 stele din 5 obținute în urma a aproape 300 de recenzii.

Meniul acestuia include ciorbe, preparate calde, printre care regăsim inclusiv sarmale la 28 de lei porția de 300 de grame, dar și preparate la grătar, cum ar fi cârnați de porc cu oaie, la 32 de lei, ceafă de porc la 36 de lei porția de 250 de grame, dar și piept de pui dezosat cu piure, la 36 de lei porția de 250 de grame.

Sursă foto: Facebook / Vibes Cafe

Restaurantul-terasă Vibes Cafe este cunoscut însă și pentru sortimentele de pizza pe care le prepară, dintre care amintim pizza Diavola, la 40 de lei, pizza Margherita, la 30 de lei, dar și specialitatea casei, pizza Vibes, la 40 de lei.

10. Green Hours Jazz Cafe. Meniuri-eveniment în centrul orașului

Green Hours, cel mai vechi jazz-bar din București este cunoscut nu doar pentru evenimentele pe care le organizează, ci și pentru mâncarea care poate fi servită în local.

Astfel, periodic, restaurantul organizează degustare de borș de curcan la ceaun, ciorbă de oaie ciobănească, berbecuț la proțap, mici, pastramă și cârnați.

Restaurantul cu terasă a organizat însă și alte evenimente culinare, unde a preparat, spre exemplu, borș de rață și miel pe pat de varză călită, asezonând aceste mâncăruri cu palincă și țuică.

Green Hours Jazz Cafe are un scor de 4,2 stele din 5 posibile obținuț în urma a aproape 2500 de recenzii Google.

Sursa foto: Shutterstock / Cristi Croitoru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri