Salariile directorilor din RATB variaza intre 4.477 lei si 6.898 lei, acestia fiind remunerati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca aplicabil, iar directorul general are cel mai mic venit, beneficiind de o remuneratie acordata prin contractul de mandat, informeaza RATB.
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a comunicat ce salarii primesc directorii institutiei, dupa ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la Realitatea TV, ca acestia ar incasa remuneratii uriase in timp ce fac diverse "smecherii".

Potrivit RATB, directorul general al regiei beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat, stabilita in conformitate cu OUG nr. 79/2008, la nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de viceprimar, aceasta fiind in cuantum net de 4.477 lei.
Directorii executivi sunt incadrati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca aplicabil, veniturile lunare nete fiind de: cate 6.724 lei pentru directorul de la Infrastructura si cel de la Resurse Umane, cate 6.898 de lei pentru directorul tehnic, cel de la Exploatare, cel economic si cel comercial si 5.442 lei pentru directorul de la Uzina RATB, scrie Mediafax.

"De asemenea, dorim sa precizam ca suma de 23.000 lei, vehiculata in presa ca reprezentand salariul lunar al unui director RATB, nu este conforma cu realitatea. De aceea, pentru a elimina confuziile si dezinformarea opiniei publice, subliniem faptul ca acesta suma a fost obtinuta in iulie 2010, de catre directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci cand a iesit la pensie", se arata in comunicat.
RATB mai precizeaza, in acelasi context, ca cifra vehiculata in mass media nu reprezinta salariul lunar al fostului director, ci venitul obtinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Munca, din cumularea salariului lunar, prima de vacanta (80 la suta din salariul de baza) si doua salarii de baza acordate angajatilor la pensionare.

Edilul sef al Capitalei afirmase despre directorii regiei ca ar castiga 280 de milioane de lei vechi pe luna. "Aia stau pe un salariu, atentie, civilizat, pentru ca si muncesc foarte mult. Ma refer la soferi, vatmani s.a.m.d., iar astia (directorii - n.r.) iau 280 de milioane lei (vechi - n.r.) pe luna; 280 de milioane pe luna, director adjunct. Si ce sa fac, domnule? Ma duc si eu si le demonstrez caracterul meu managerial. Asta nu se stie si ei se supara, domnule. Nu vrea nimeni sa-i egalizeze in jos. Dar, din 280 de milioane din subventia din banii publici, nu cred ca depune un efort. Depune un efort de smecher, de smecherii, ca asa s-a obisnuit... cu firmele care dau uleiul, care dau cauciucuri...", a spus Oprescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri