Modelul japonez Mazda3 a ajuns la 5 milioane de unitati anul acesta, in aprilie, la mai putin de 13 ani de la lansarea pe piata din vara anului 2003.

Mazda3 este al doilea model Mazda care inregistreaza acest volum dupa Mazda 323, care a fost produs intre 1963 si 2003.

Aproximativ 700.000 de Mazda3 au fost vandute in Europa. Cel mai bine vandut model Mazda din actuala gama a reprezentat aproximativ o treime din vanzarile globale in anul fiscal 2014-2015.

Versiunea curenta, lansata in 2013 in varianta hatchback cu cinci usi si sedan cu patru usi, a fost redesenata complet conform noii filosofii Kodo-Sufletul Miscarii. Modelul prezinta si gama completa de tehnologii Skyactiv, inclusiv o platforma si caroserie usoare, insa rigide, si a obtinut o cotatie de cinci stele la testele de sigurana Euro NCAP.

Gama de motoare din Europa include doua pe benzina, Skyactiv-G de 1,5 si 2,0l, precum si un Skyactiv-D biturbo diesel de 2,2l, toate conforme Euro 6, cuplate la transmisii eficiente, manuale sau automate, cu sase rapoarte.

Si in Romania, in 2015, Mazda3 a fost cel mai bine vandut model Mazda, cu 414 unitati comercializate si o pondere de 38%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri