Noul Guvern vrea sa incurajeze achizitia masinilor electrice, in perioada 2018-2020, prin acordarea de vouchere de 10.000 de euro pentru un automobil 100% electric.

"Vom extinde Programul Rabla destinat achizitiei de masini electrice astfel incat, in perioada 2018-2020, peste 100.000 de romani sa beneficieze de acest program si sa-si achizitioneze o masina electrica. Valoarea voucherelor pentru o masina electrica va fi de 10.000 euro", se arata in programul de guvernare al PSD.

Anul trecut, programul Rabla Plus aducea un beneficiu de 6.000 de euro unui roman care isi cumpara o masina electrica.

20.000 de statii electrice in Romania pana in 2020

Noul executiv are in vedere si crearea unei retele de statii de incarcare pentru masinile electrice si estimeaza ca in Romania ar putea fi construite in 3 ani, cel putin 20.000 de puncte de alimentare.

"Pentru incurajarea industriei auto, mai bine zis, producerea de masini electrice, dar si pentru a ne respecta obligatiile asumate in cadrul UE, vom extinde programul pentru finantarea statiilor de alimentare pentru masini electrice astfel incat, la 1 ianuarie 2020,
pe teritoriul Romaniei, sa fie functionale cel putin 20.000 de puncte de alimentare instalate in retea", se mai arata in programul de guvernare.

Administratiile publice locale vor fi incurajate sa participe la Programele prezentate mai sus pentru ca aceste statii sa fie cat mai uniform repartizate pe teritoriul tarii.

La inceputul anului trecut, in Romania erau disponibile 53 de puncte de incarcare masini electrice, dintre care 22 in Bucuresti, potrivit plugshare.com. Doar 3 statii au fost realizate din banii autoritatilor nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri