Producatorul de masini sport Porsche vrea sa imprumute 35 miliarde euro, ca sa plateasca pentru preluarea companiei Volkswagen, au anuntat bancile care aranjazeaza creditarea, informeaza NewsIn. Porsche a mandatat bancile ABN Amro, Barclays Capital, Merrill Lynch, UBS si Commerzbank, ca sa aranjeze creditul.

Oferta de preluare a companiei Porsche a fost declansata de majorarea detinerii de la Volkswagen la 30,94% actiuni obisnuite, deoarece legea germana impune actionarilor care detin peste 30% la o firma sa faca o oferta de preluare integrala a companiei.

Reprezentantii bancilor au spus ca imprumutul va folosi la finantarea ofertei publice obligatorii pentru preluarea restului de actiuni obisnuite si preferentiale ale companiei.

Imprumutul in valoare de 35 miliarde euro este printre cele mai mari credite sindicalizate din piata Europei, Orientului Mijlociu si din cea africana. Recordul este detinut in prezent de compania germana E.ON, care a facut un imprumut de 37,1 miliarde euro, ca sa sustina oferta pentru preluarea companiei Endesa. Acesta suma ar putea totusi sa creasca, au spus, la inceputul saptamanii, voci de pe piata bancara.

Porsche trebuie sa prezinte documentatia la autoritatea germana de reglementare in decurs de patru saptamani de la inceputul acestei saptamani. Autoritatea germana urmeaza sa revizuiasca si sa analizeze aceasta documentatie inainte de publicarea ofertei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri