Vanzarile de autoturisme noi in Europa au crescut cu 2,5% in luna august a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. Exponentii de crestere au fost modelele germane, care au inregistrat vanzari superioare comparativ cu luna august 2006, conform datelor furnizate de Jato Dynamics.
In luna august bestseller-ul pe continentul european a fost VW Golf, cu 27.704 unitati, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe locul doi s-a clasat Opel Astra cu 23.240 unitati comercializate, podiumul fiind completat de Peugeot 207, model ce s-a vandut in 22.701 exemplare si care a avut cea mai importanta crestere fata de luna august a anului precedent, 31,3%.

Hatchbackurile sau modele derivate din acestea au fost preferate de europeni, intr-un top zece al modelelor comercializate , in care se mai regasesc Opel Corsa, Renault Clio, Ford Focus, VW Polo, Fiat Punto, singurul model care nu are si o versiune de caroserie hatch a fost VW Passat cu 17.746 unitati. Alte modele care au inregistrat un succes notabil pe piata europeana in luna august au fost Nissan Qashqay, Fiat Bravo, Fiat 500, Kia Cee'd.

In primele opt luni ale lui 2007, cel mai bine vandut model a fost, insa, Peugeot 207 cu 299.365 unitati, urmat de Ford Focus cu 283.040 unitati si performerul lunii august, VW Golf cu 281.157 de unitati.

Marca cea mai bine vanduta in perioada ianuarie-august 2007 ramane VW, cu 1.084.689 unitati vandute, germanii pastrand titlul de lider pe vanzari si in ultima luna din acest interval, cu 105.036 unitati. Producatorul din Wolsburg este secondat, in materie de vanzari, de Opel, cu 903.856 unitati si Ford, cu 862.106 unitati.

Nasir Shah, Global Business Development Director, puncteaza faptul ca vanzarile au avut un trend ascendent in luna august, considerata o luna mai putin prolifica, datorita maturitatii pietei, a anumitor modele consacrate, care au fost reimprosapatate, si a modelelor noi care au prins in randul cumparatorilor. Modelele remarcate de Shah sunt Auris, care a contribuit la cresterea Toyota, modele 500 si Bravo de la Fiat si Mercedes C-Classe.

In ceea ce priveste perspectivele pietei, analistii britanici evidentiaza pietele din Letonia, Lituania, cu cresteri in luna august de aproape 50% si Estonia si Polonia cu un plus de 30%. Din pacate Jato Dynamics nu a elaborat un studiu si pe piata din Romania, o piata la fel de efervescenta.

In tara noastra, conform datelor furnizate de ACEA, s-au inmatriculat 209.138 de unitati in primele opt luni ale anului, cu 29,2% mai multe decat in perioada similara a lui 2006.

La polul opus se afla Austria Ungaria si Danemarca cu scaderi, in primele 8 luni, de 3,8%, 6,8, respectiv 4,5%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri