Constructorul auto german Volkswagen îşi pregăteşte angajaţii pentru restructurări de personal, directorul responsabil pentru marca principala VW, Thomas Schäfer avertizând luni că "situaţia este foarte critică", transmite Reuters.

Cel mai mare constructor auto european este în mijlocul negocierilor cu comitetul de întreprindere pentru un program de reducere a costurilor la marca VW, primul pas pentru un efort mai amplu la nivel de grup pentru creşterea eficienţei, în contextul tranziţiei la automobilele electrice.

"Nu va funcţiona fără tăieri semnificative. Trebuie să rezolvăm problemele critice, inclusiv la nivel de personal", a spus Thomas Schafer luni seara, la o reuniune cu angajaţii organizată la cartierul general al companiei de la Wolfsburg, potrivit unei postări pe reţeaua de intranet a companiei şi consultată de Reuters. "Cu multe dintre structurile, procesele şi costurile noastre pre-existente, nu mai suntem competitivi la marca VW", a adăugat Schafer.

Directorul de personal, Gunnar Kilian, a spus că reducerea personalului se va realiza prin pensionări anticipate."Trebuie să considerăm curba demografică drept un avanataj şi să profităm la maximum de reglementările privind pensionarea anticipată în următorii ani", a afirmat Gunnar Kilian la reuniunea care a avut loc luni seara. "Trebuie să ne reducem costurile şi să ne descurcăm cu mai puţini angajaţi pentru a rămâne un angajator cu un viitor garantat", a adăugat Kilian.

Volkswagen vrea să realizeze economii de costuri în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro la marca VW şi, de asemenea, să crească rentabilitatea vânzărilor pentru marca sa principală de la 3,4% până la 6,5%.

"Toate măsurile necesare sunt pe masa discuţiilor. Acum trebuie să finalizăm principalele puncte ale acordului cu angajaţii până la finele anului", a subliniat Thomas Schafer.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri