Marile companii din domeniul tehnologiei informaţiei care vor să-şi extindă afacerile în Europa de Est vor găsi în România oportunităţi excelente, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanţii companiei Google, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, relatează Agepres.

Potrivit unui comunicat al guvernului, specialiştii cu formare solidă în domeniul IT reprezintă un atu puternic pentru companiile din acest domeniu care doresc să vină în ţara noastră.

În plus, România oferă acum prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat, arată sursa citată.

"Guvernul şi-a asumat operaţionalizarea cloudului guvernamental şi vom lucra împreună cu experţii şi cu companiile din industria tehnologiei pentru a reuşi acest lucru. Voi încuraja şi firmele şi companiile private din România să opteze pentru aceste soluţii de tip cloud, pentru că reprezintă un avantaj competitiv important într-o piaţă tot mai concurenţială", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Pe lângă colaborarea pentru serviciile cloud, şeful Executivului a arătat că România este extrem de interesată de identificarea de proiecte în domeniul securităţii cibernetice şi de dezvoltarea acestora, în contextul în care ţara noastră dispune de una dintre cele mai avansate legislaţii în domeniul securităţii cibernetice din Europa.

De asemenea, Ciolacu a amintit că România beneficiază de statutul conferit de aderarea la UE şi la NATO şi, în viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenenţa la aceste organizaţii.

Totodată, investiţia în ţara noastră poate reprezenta un cap de pod pentru firmele interesate să acceseze piaţa europeană sau alte pieţe regionale, ca Republica Moldova sau Ucraina, precizează Guvernul.

"Ştiu că politica Google este de a încuraja folosirea alimentării centrelor de date cu energie produsă din surse regenerabile şi aici este o altă zonă unde ne întâlnim, pentru că şi noi susţinem utilizarea de energie curată, facem eforturi de decarbonizare şi de a produce energie verde", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că reprezentanţii Google i-au spus că România are ''o resursă umană uriaşă'' în domeniul IT, ''specialiştii români fiind printre cei mai bine cotaţi pe plan mondial''.

''Sunt convins că, folosind talentul lor şi expertiza de top a Google, vom reuşi să demarăm cele mai ambiţioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar şi altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunităţi excelente de dezvoltare a afacerilor!'', a scris Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii - la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală şi a avut întrevederi cu înalţi oficiali americani - Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, Antony Blinken, secretar de stat, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, secretar pentru energie al Statelor Unite ale Americii -, dar şi cu reprezentanţi ai unor importante companii americane.

Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu va continua cu întrevederi cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti, precum şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri