Noua generatie Ford Focus isi face debutul european in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2010, alaturi de noile modele C-MAX si Grand C-MAX.
Ford aduce la Geneva si modelele Kuga, Mondeo, cu imbunatatiri la nivel tehnologic. De asemenea, constructorul auto dezvaluie optiuni suplimentare disponibile pentru Ford S-MAX si Galaxy.

Noua generatie Ford Focus va ajunge pe piata europeana la inceputul anului 2011.

Noile vehicule multi-activitate (MAV) Ford C-MAX si Grand C-MAX vor fi comercializate incepand cu a doua jumatate a anului 2010.

Pentru prima data, clientii clasei compacte MAV Ford vor avea posibilitatea de a alege intre modelul C-MAX cu 5 locuri si noul Grand C-MAX cu 7 locuri, care dispune de usi duble cu sistem de deschidere prin glisare (slide). Interiorul modelului C-MAX dispunand de 5 locuri este dezvaluit in premiera la Geneva.

Propulsoarele disponibile pe gama C-MAX includ motorul de 1,6 litri Ford EcoBoost pe benzina si motoarele actualizate Duratorq TDCi diesel de 1,6 si 2,0 litri.

Actualul model Kuga ofera o noua versiune de 163 CP a motorizarii diesel 2,0 litri Duratorq TDCi, atingand emisii CO2 in valoare de numai 159g/km pentru varianta cu tractiune integrala (AWD) si transmisie manuala.

Cu 20% mai multa putere, noul motor de 163 CP imbunatateste performantele modelului Kuga, marind viteza maxima de la 180 la 195 km/h si scazand timpul de accelerare 0-100 km/h de la 10,7 la 9,6 secunde. De asemenea, propulsorul intruneste normele Euro V.

Mondeo primeste noul motor 2,0 litri benzina Ford EcoBoost SCTi supraalimentat dispunand de eficienta ridicata si 203 CP si motoarele diesel imbunatatite semnificativ la nivel de norme Euro V, de 2,0 lirti Duratorq TDCi cu 115 CP, 140 CP si noua versiune de 163 CP.

In plus, sistemul cu transmisie automata, ambreiaj dublu si sase trepte de viteza Ford PowerShift, facil si fluent, este disponibil pe gama Mondeo, in standard pentru motorizarea 2,0 litri EcoBoost benzina si optional pentru motorizarile diesel de 140 si 163 CP Duratorq TDCi.

Nou introdusul motor de 2,0 litri si 163 CP Ford Duratorq TDCi permite modelului Mondeo sa atinga o economie de combustibil impresionanta - consum mixt in valoare de 5,3 l/100 km.

Noile Ford S-MAX si Galaxy vor aparea pe piata la sfarsitul primaverii 2010.

Modelele reprezinta primele vehicule dotate cu motorul pe benzina, Ford EcoBoost 2.0 litri sau cu motoarele diesel Duratorq TDCi 2.0 litri 163 CP (120 kW). Transmisia este cu dublu ambreiaj, in sase trepte, Ford PowerShift este disponibila pentru prima data pe autovehiculele de clasa mare Ford si este prezenta in echiparea standard impreuna cu motorul pe benzina Ford EcoBoost si optionala in combinatie cu motorizarile diesel Duratorq TDCi.

Noile S-MAX si Galaxy beneficiaza de sistemul de detectare a unghiului mort, limitator de viteza, iluminare interioara si exterioara cu tehnologie LED, sistem electric de blocare a usilor spate pentru siguranta copiilor si un sistem de sonorizare Ford Premium Sound System de 265 watti.

Romcar, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri