Compania Bioromoil Automatic Stations, membra a grupului Bioromoil, a inceput investitiile in Romania intr-o retea de benzinarii fara personal, denumite AutoMat, proiect care are in vedere 100 de statii peco pana in 2013, reprezentand o cota de piata de 3%.
Proiectul a fost realizat in urma cu 2 ani de 4 ex-manageri Rompetrol, Laurentiu Argesanu, Ionela Caizer, Andrei Chiritoiu si Mihai Borlovan.

Actionarul unic al companiei Bioromoil este omul de afaceri roman Vladislav Chetrar, nascut in Republica Moldova. Valoarea cumulata a 100 de statii peco se ridica la 20 de milioane de euro.

“Investitia companiei Bioromoil in noua retea de statii AutoMat se va ridica la aproximativ 20 milioane de euro, din care aproximativ 2,5 milioane vor fi alocate pentru primele 10 statii pe care ne-am propus sa le avem pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Laurentiu Argesanu, directorul general al companiei Bioromoil Automatic Stations, fost manager de vanzari la Rompetrol Downstream si director general la Rompetrol Moldova.

Bioromoil are in vedere din 2011 intrarea pe pietele din Bulgaria cu 40 de statii si Republica Moldova cu 10 statii.


La aceste statii peco, clientul intai foloseste cardul si spune de cati bani vrea sa bage carburant, apoi poate alimenta de suma respectiva, se poate plati si cash, in caz ca apare o problema restul de bani sunt returnati printr-un bilet pe care il poate folosi data viitoare, sau la o alta unitate AutoMat.

Benzinariile AutoMat sunt amplasate in proximitatea marilor centre comerciale, in spatiile destinate parcarilor auto, pretul pentru o astfel de unitate este de 220.000 euro, iar proiectul a fost realizat cu sprijinul partenerilor BRD Groupe Société Générale si Gilbarco Veeder Root, alaturi de compania de software ITGrup si de proiectantul general, Igloo Arhitecture.

Statiile peco AutoMat, cu cate 2 pompe, dispun de 6 pistoale de alimentare, care comercializeaza trei tipuri de carburanti – doua tipuri de benzina si unul de motorina. Plata se poate face prin card – bancar sau business, precum si in numerar. Carburantii sunt achizionati de la Rompetrol, Petrom si Lukoil.

In prezent, benzinariile AutoMat au fost deschise la Craiova, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu. Fiecare statie are in medie cate 250 de clienti pe zi, un plin fiind realizat intr-un minut si jumatate. Zilnic se vand 6-7 tone de carburant, rezervorul avand o capacitate de 60 de tone.

Pana la sfarsitul acestui an, statiile AutoMat vor fi prezente si in alte centre comerciale din tara: Kaufland din Slatina si Iasi, Shopping City din Suceava, Hello Shopping Park din Bacau si Focsani, European Retail Park din Braila si Shopping City din Sibiu.

Benzinariile dispun si de un automat, de unde pot fi cumparate mai multe produse preambalate: dulciuri, snack-uri, bauturi racoritoare non alcoolice sau bauturi energizante, dar si un echipament de verificare a presiunii in roti, care poate fi folosit gratuit.

Doua fabrici, una pentru productia de biodiesel, si una pentru productia de ulei vegetal, vor fi realizate de Bioromoil la Braila. Investitia se ridica la 22 milioane euro, din care 5 milioane de euro din fonduri UE.


Fabrica de biodiesel ce va fi gata in 2011 are o capacitate anuala de 50.000 tone, iar cea de ulei vegetal de 80.000 tone (in 2012).

Compania Bioromoil si-a inceput activitatea in domeniul biocombustibililor in 2008, ca si comerciant, fiind recunoscuta ca furnizor exclusiv de biodiesel pentru rafinaria Petrotel – Lukoil. Activitatea companiei este axata pe productia si distributia de biodiesel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri