"Quiet" de Susan Cain

"Quiet" de Susan Cain

Fie ca esti un introvertit sau daca esti pe cale sa conduci o echipa de oameni introvertiti, cartea lui Susan Cain din 2012 contrazice mituri sociale inradacinate despre cum ar trebui o persoana de succes sa se comporte.

"The Alliance" de Reid Hoffman, Ben Casnocha si Chris Yeh

"The Alliance" de Reid Hoffman, Ben Casnocha si Chris Yeh

Reid Hoffman, miliardarul cofondator al retelei sociale LinkedIn, pune intr-o alta lumina relatia dintre manager si subaltern.

Autorii explica in cartea "Alianta" ca increderea pierduta poate fi recastigata prin discutii deschise in care sa nu fie trecute cu vederea realitatile economiei moderne. Asa ca, in mod paradoxal, alianta incepe atunci cand managerii recunosc ca angajatii valorosi pot parasi compania, iar angajatii aleg sa vorbeasca deschis despre propriile aspiratii profesionale.

"Drive" de Dan Pink

"Drive" de Dan Pink

Majoritatea oamenilor cred ca cea mai buna metoda pentru a motiva este utilizarea unor recompense precum banii – abordarea de tip „recompensa si pedeapsa“. Este o greseala, ne spune Daniel H. Pink. In Drive, una dintre cele mai provocatoare si convingatoare carti ale ultimilor ani, el sustine ca secretul satisfactiei si performantei ridicate – la serviciu, la scoala si acasa – este nevoia profund umana de a ne dirija propriile vieti, de a invata si de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni si de a face din lume un loc mai bun.

Sursa foto: martiapunts, Shutterstock