Firma Human Capital Solutions (HCS), care desfasoara activitati de selectie si plasare de personal pe piata locala, isi propune sa intre in businessul de work & travel, pentru a compensa scaderea dramatica a pietei de recrutare.
Aproximativ 800 de studenti din Romania vor merge sa lucreze in Grecia pe perioada verii prin intermediul HCS, in cadrul unor heteluri de patru si de cinci stele. “Am semnat deja un parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iasi, pentru recrutarea de studenti. Cu toate acestea, vom selecta studenti din toata tara, nu doar din Iasi”, a declarat, pentru Wall-Street, Sotiris Karagiozidis, managing partner la HCS. Costurile pe care trebuie sa le suporte un student roman care vrea sa munceasca in Grecia variaza intre 150 si 230 de euro, in functie de perioada de inscriere.

Studentii pot incepe sa lucreze de la 1 mai si pana la inceputului lunii octombrie. “ Studentii vor munci si vor locui in conditii de cinci stele. Cazarea, masa si jumatate din pretul transportului vor fi gratuite, iar salariul pe care il poate primi fiecare roman va fi de 400-600 de euro”, spune Karagiozidis.

Firma a primit deja 200 de CV-uri din partea celor interesati pentru un job pe perioada verii in Grecia, dar studentii se pot inscrie in program incepand cu a doua jumatate a lunii aprilie. “Pana acum am primit din partea hotelierilor cereri pentru 400 de studenti din Romania. Noi am facut acest program pentru a putea trimite peste 2.000 de romani la munca in Grecia, dar pentru ca ne aflam abia in primul an, ne dorim sa trimitem cel putin 800 de studenti”, subliniaza Karagiozidis.

Compania trebuia sa lanseze programul work & travel inca de anul trecut, dar din cauza crizei financiare HCS a amanat atat inceperea programului, cat si celelalte investitii majore. Firma dorea sa deschida anul trecut doua birouri, in Grecia si in Bulgaria, insa pe fondului declinului economic global a luat decizia de a-si ingheta planurile de expansiune regionala pana cand situatia din pietele financiare va fi mai putin riscanta.

Karagiozidis estima in primavara anului trecut ca HCS va atinge o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, insa afacerile realizate in 2008 de firma cu activitati in domeniul resurselor umane s-au plasat la 1,1-1,2 milioane de euro, nivel similar cu cel din 2007.

“Nu am reusit sa ne atingem tinta propusa pentru ca am decis sa nu mai deschidem birourile din strainatate”, spune actionarul majoritar al HCS, compania avand sapte actionari. De asemenea, HCS are zece angajati permanenti si 20 de colaboratori.

Pe langa lansarea programului work & travel, compania va deschide pana la finele lunii aprilie un nou birou la nivel national, in Sibiu. Investitia in deschiderea biroului din Sibiu se va ridica la cateva zeci de mii de euro. Biroul din Sibiu va avea doi angajati full-time. In prezent, HCS detine un singur birou pe piata locala, in Bucuresti.

HCS nu ofera doar servicii de recrutare, ci si servicii de training, organizand totodata si diverse evenimente. Aproximativ 50% din cifra de afaceri pe anul trecut a fost obtinuta din livrarea de servicii de recrutare, 35% din training si 15% din organizarea de evenimente. Pentru 2009, HCS isi propune realizarea unui business comparabil ca valoarea cu cel din 2008.

Cele mai importante companii prezente pe piata locala de recrutare, estimata la circa 100 de milioane de euro, sunt Lugera&Makler, Manpower, AIMS sau Adecco. Printre clientii companiei se numara Alexandrion, Blue Air sau Toyota.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri