Angajatii americani se pot astepta la o crestere salariala de 3% in 2010, arata un studiu realizat de compania de consultanta in management Hay Group, citat de BusinessWire.
In martie, o analiza similara efectuata de Hay Group aprecia ca organizatiile vor majora salariile angajatilor cu 2%, in medie, dar si ca executivii nu vor avea parte de mariri in 2010.

O majorare de doar 3% anul viitor ar insemna ca americanii vor avea parte de cea mai redusa crestere salariala din ultimii zece ani.
Cu toate acestea, imbunatatirea prognozelor de crestere salariala pentru anul viitor, comparativ cu analiza din primavara, arata ca organizatiile au devenit mai optimiste privind insanatosirea economiei in 2010.

Studiul evidentiaza ca angajatii din healthcare, energie si bunuri de consum vor avea partea de o crestere salariala mai mare in 2010.
“Prioritatea fiecarui angajat a devenit stabilitatea locului de munca, in conditiile in care estimarile de crestere salariala sunt mai mici decat in anii trecuti”, spune Tom McMullen, U.S. Rewards Practice Leader in cadrul Hay Group.

Prioritatea managerilor din organizatii a devenit mentinerea nivelului de implicare a angajatilor in conditiile economice actuale, care presupun concedieri, inghetarea salariilor si reducerea bonusurilor.

“Managerii se straduiesc sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a mentine un mediu de lucru motivational, in conditiile in care piata fortei de munca se confrunta cu disponibilizari, inghetarea salariilor de baza si scaderea bonusurilor. Recunoasterea meritelor angajatilor si asigurarea unor oportunitati de munca intr-un mediu sanatos sunt lucrurile care pot avea succes in aceasta perioada”, afirma McMullen.

Studiul a fost realizat in perioada martie-iunie 2009, prin analizarea informatiilor furnizate de peste 400 de companii americane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri