Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil sa mentina decizia tribunalului de inchidere a procedurii de reorganizare judiciara a Rafo Onesti, dupa o perioada de 5 ani de insolventa, ceea ce permite societatii sa reintre in circuitul normal de business, anunta casa de avocatura Bostina si Asociatii.
"Casa de Avocatura a obtinut in instanta evitarea falimentului Rafo si inchiderea irevocabila a procedurii de reorganizare judiciara a companiei. La 8 martie, Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil mentinerea solutiei Tribunalului Brasov de inchidere a procedurii reorganizarii judiciare a Rafo, dupa o perioada de 5 ani de insolventa. Decizia permite societatii sa reintre in circuitul de business normal, cu consecinte benefice pentru mediul economic si social din zona", anunta casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a reprezentat in instanta compania din Onesti.

Curtea de Apel Brasov a respins cererea de suspendare a judecatii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditorii si a respins, ca nefondat, recursul declarat de creditorul Glencore Energy UK. Hotararea este irevocabila.

"Solutia are o importanta enorma pentru societate, confirmand ca Rafo este un business viabil, permitand companiei sa primeasca garantiile bancare pentru a accesa finantarile necesare repornirii fluxurilor tehnologice, blocate pana in prezent de existenta procedurii de insolventa. Este un succes al intregii echipe de avocati, a carei strategie a dat roade", a declarat avocatul partener Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocati care a reprezentat in instanta compania Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform unui program de plata a creantelor. Procedura de reorganizare judiciara se inchide prin sentinta, in urma indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in planul de reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.

Tribunalul Brasov a respins in 2010 cererile de intrare in faliment a companiei Rafo Onesti si a dispus inchiderea procedurii reorganizarii judiciare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri