CFR SA va organiza doua licitatii pentru consultanta la lucrarile de modernizare a tronsoanelor Coslariu - Simeria, Coslariu - Sighisoara si Frontiera-Curtici-Arad, valoarea totala estimativa a contractelor fiind de 143,16 milioane lei (32,8 milioane euro), fara TVA.
Una dintre licitatii vizeaza achizitia serviciilor de consultanta pentru verificarea executiei lucrarilor de modernizarea a sectoarelor Coslariu - Simeria (46,2 milioane lei, fara TVA) si Coslariu - Sighisoara (65,38 milioane lei, fara TVA), costul estimativ al contractelor fiind de 111,59 milioane lei, fara TVA, precizeaza Mediafax.

Contractele sunt finantate din fonduri europene, prin POST, si de la bugetul de stat si au o durata de 67 de luni de la data atribuirii.

Firmele interesate pot depune ofertele pana la 26 aprilie, data la care vor fi deschise. Criteriul de atribuire este pretul cel mai mic.

Modernizarea liniei intre Coslariu si Sighisoara (185 km) presupune costuri estimate la aproape doua miliarde euro. Lucrarile au fost impartite pe mai multe tronsoane, din care o parte au fost atribuite, iar altele sunt in curs de adjudecare.

Cea de-a doua licitatie se refera la consultanta pentru tronsonul Frontiera-Curtici-Arad in valoare estimativa de 31,75 milioane lei, fara TVA asigurati din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat.

Durata contractului este de 55 de luni de la data atribuirii. Ofertele pot fi depuse si vor fi deschise la 24 aprilie, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai mic.

Lucrarile de modernizare vor fi efectuate de consortiul Astaldi - Swietelsky - Alstom - Euro Construct - Dafora in cadrul unui contract de 248 milioane euro, fara TVA.

Dupa finalizarea lucrarilor trenurile de calatori vor putea circula cu viteze maxime de 160 km/h, iar cele de marfa cu 120 km/h.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri