La stat sau la privat? Pentru viitoarele mamici care s-au hotarat deja ca nou-nascutul lor va fi mai bine ingrijit intr-un spital privat, pretul devine hotarator. wall-street.ro a selectat 10 spitale private care ofera pachete pentru nasteri si va prezinta o comparatie intre preturile din Bucuresti si restul tarii.
Corina M. este insarcinata in luna a sasea si se gandeste inca de pe acum unde sa nasca. Spune ca are incredere in medicii de la Spitalul Elias sau de la CF2, dar ca pe de alta parte tragedii precum incendiul de la Maternitatea Giulesti o fac sa incline spre un spital privat.

S-a informat pe Internet, a vizitat doua dintre cele mai mari spitale private cu maternitate din Capitala, dar preturile i se par destul de prohibitive. „Mai ieftin este in provincie. Daca as naste in orasul natal (Iasi – n.r.), dar tot la privat, as iesi de doua ori mai ieftin”, spune Corina.

Teoretic, nasterea este gratuita in cazul asiguratelor. Practic, „atentiile” dintr-un spital public ajung la peste 2.000 de lei in cazul unei nasteri naturale si la peste 3.000 de lei daca e vorba de cezariana.

Insa, cu aceeasi bani, o viitoare mama se poate bucura de tot confortul unui spital privat, fara sa-si mai faca griji pentru spagile catre medic, moasa sau asistente medicale. La Maternitatea Eva din Brasov, de exemplu, o nastere normala costa 2.700 de lei, iar pentru cezariana se percepe un plus de 400 de lei. Maternitatea, parte a lantului MedLife, are rezerve cu 1 sau 2 paturi (26 de paturi in total), fiecare fiind dotata cu grup sanitar propriu, televizor, sistem de alarma si de aer conditionat, potrivit datelor afisate pe site-ul propriu.



Preturi asemanatoare se gasesc si in alte orase mari ale tarii, precum Targu Mures sau Iasi. Astfel, la Spitalul Nova Vita din Targu Mures, preturile pentru o nastere normala si pentru o cezariana sunt, de 3.000 lei, respectiv de 3.500 lei. La Iasi, la Spitalul Arcadia, o viitoare mama trebuie sa plateasca 3.400 de lei, iar pentru o cezariana cu 750 lei mai mult.

Bucurestiul are tarifele cele mai ridicate, desi concurenta pe segmentul de maternitati s-a intetit in ultimii doi ani. Cel mai mic pret din Capitala, intre spitalele private, pentru nasterea naturala, il are Sanador - 3.280 lei. Spitalul Sanador, situat in apropiere de Piata Victoriei, a fost deschis in 2011, in urma une investitii de 40 de milioane de euro si are, in total, 290 de paturi, cazarea fiind in regim hotelier. In privinta unei cezariene, pretul urca la Sanador la 6.780 lei.

La Maternitatea Regina Maria, din zona Baneasa, o nastere naturala costa 4.900 de lei, iar cea prin cezariana - 6.500 de lei. Spitalul, inaugurat in 2008, are 4 etaje si 22 de rezerve cu 1 sau 2 paturi.

Daca celelalte maternitati practica preturi diferite pentru nasterea naturala si cea prin cezariana, la Life Memorial (MedLife), din zona Grivitei, tariful este unul singur - 5.500 de lei pentru cel mai ieftin pachet. Spitalul are 150 de paturi, atat pentru adulti, cat si pentru copii, dotate cu cabina de dus, ecran TV, acces gratuit la Internet, precum si un minicomplex de cinci apartament de lux (rezerva plus living).



Anul trecut au fost deschise 9 spitale private la nivel national, in urma unor investitii cifrate la peste 130 de milioane de euro. Din cele 9 spitale, 3 ofera pachete pentru nasteri.

Sursa foto: MedLife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri