Smithfield Foods Romania a obtinut un profit operational de 4,9 milioane de dolari in primul trimestru, fata de o pierdere de 4,6 milioane de dolari anul trecut, a anuntat grupul american.

"Vanzarile si profitul operational s-au imbunatatit semnificativ la operatiunile de procesare de carne din Romania, ca urmare a aprobarii pentru exporturi de produse din carne de porc in statele membre UE, incepand din trimestrul al patrulea al anului fiscal 2012. Aceasta aprobare ar trebui sa sustina in continuare rezultatele operatiunilor de carne din Romania", se arata in raport, noteaza Mediafax.

Operatiunile europene ale Smithfield Foods de productie si procesare a porcilor vor beneficia de o scadere a ofertei de carne de porc in regiune, anticipeaza grupul. Analistii din industrie se asteapta ca majorarea costurilor la furaje si reglementarile mai dure din Europa vor duce la o contractie a producatorilor, imbunatatind un mediu deja favorabil pentru fermele Smithfield din Polonia si Romania.

Citeste si:

Din cauza problemelor cu pesta porcina, CE a interzis in 2003 exporturile Romaniei de carne de porc si produse din carne de porc de provenienta romaneasca. Acestea au fost reluate in acest an.

La nivel de grup, Smithfield Foods a raportat profit net de 61,7 milioane de dolari, in scadere de la 81 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au stagnat la 3,1 miliarde de dolari.

Grupul american a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a cumparat firmele Agrotorvis si Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distributie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucuresti, precum si un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.