Mittal Steel Galati va investi in 2006 circa trei milioane de dolari in proiecte care vizeaza modernizarea sistemelor de evacuare a apelor uzate, se arata intr-un comunicat al companiei.
" Programele de modernizare legate de mediu ne vor permite sa ne aliniem atat la standardele nationale, cat si la cele europene", a declarat directorul general Mittal Steel Galati, Hans Ludwig Rosenstock.

Unul dintre proiectele care se afla in plina desfasurare in acest an este legat de modernizarea fluxului de apa uzata la laminoarele la cald si de sporirea sigurantei la fluxul tehnologic pentru evacuarea apei folosite, proiect care implica o investitie de un milion de dolari si va reduce gradul de contaminare a apei folosite.

Alte doua milioane de dolari vor fi investite in imbunatatirea calitatii si controlului apelor uzate provenite de la Uzina Cocso-Chimica si deversate in Siret. Programul de investitii include modernizarea instalatiei de stripare a amoniacului, a sistemului de colectare a apelor fenolice precum si a instalatiei de tratare biologica a apelor uzate.

In prezent, Mittal Steel Galati deruleaza 18 proiecte in diferite stadii, pentru protectia mediului. in 2006 se vor cheltui peste 25 de milioane de dolari pentru aceste proiecte. Compania a investit, in ultimii patru ani, in proiecte de mediu, peste 41 milioane dolari, iar numai in 2005 au fost investiti 12,14 milioane de dolari.

Planul de investitii pe 2006 include programe pentru sol, subsol si ape subterane, emisii de gaze, gestionarea deseurilor si altele.

Mittal Steel este companie siderurgica integrata, avand operatiuni in 16 tari, de pe patru continente. Compania deserveste toate sectoarele mari consumatoare de otel, aici incluzand industria automobilistica, cea de electronice si electrocasnice, cea a constructiilor precum si cea a utilajelor grele. in 2005, Mittal Steel a avut incasari de 28,1 miliarde de dolari si livrari de 49,2 milioane de tone. In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri