Hidroelectrica a obtinut prin renegocierea contractelor de export reducerea cantitatilor de electricitate livrate cu 400 de milioane KWh, dar nu si majorarea preturilor de vanzare, au declarat reprezentanti ai companiei.
"Negocierile sunt in curs de desfasurare. Exportul se va reduce de la 1 octombrie sau poate cu o saptamana - zece zile mai devreme de aceasta data. Estimam reducerea unei cantitati de 0,4 TWh (400 milioane KWh- n.r) pana la sfarsitul anului, fata de cantitatea contractata pe 2006 de 4 TWh, care se regaseste si in bugetul aprobat al companiei. Preturile de livrare nu s-au renegociat acestea fiind renegociate inca din primavara acestui an", au spus responsabili ai companiei, citati de NewsIn.

Acestia au adaugat ca din sumele incasate in contul contractelor de export Hidroelectrica finanteaza lucrari de reabilitare a hidrocentralelor, in conditiile in care nu are credite angajate.

Potrivit conducerii producatorului de electricitate, dupa reducerea cantitatilor livrate catre cele trei companii cu care Hidroelectrica are incheiate astfel de contracte, respectiv ATEL, EFT si EGL, exportul de energie hidro va fi in jur de 3,5 TWh. Reprezentantii companiei au mai aratat ca pentru 2007, ministrul Economiei Codrut Seres le-a cerut renegocierea cantitatilor astfel incat exportul sa se micsoreze cu 2 TWh (2 miliarde de KWh).

In prima parte a lunii august, ministrul Economiei declara, agentiei NewsIn, ca vrea ca Hidroelectrica sa taie un miliard de KWh din livrarile de electricitate catre cele trei companii care exporta, ATEL, EFT si EGL crescand simultan si preturile de furnizare."Pe mine ma deranjeaza foarte mult contractele de export de energie ale Hidroelectrica si am cerut o renegociere. Daca am putea sa mai taiem un terrawatt (un miliard de KWh- n.r.) din cantitatea care se duce la export as fi foarte multumit", spunea Seres.

Hidroelectrica a produs anul trecut 20 TWh, ceea ce a insemnat un record. Aceasta productie a acoperit 33,7% din totalul livrarilor in sistemul energetic national. Pentru primele sase luni ale anului in curs, compania care produce cea mai ieftina electricitate din tara a anuntat o cifra de afaceri de 1,125 miliarde lei si un profit de 178,21 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri