'Acum cativa ani ne-am propus sa dezvoltam piata vinurilor seci si am reusit aducand primul oenolog strain in Romania, de origine australiana. Oenologul francez Philippe Bonnet, reprezinta o alegere fireasca, naturala din doua mari motive. In primul rand noile tendinte indica dezvoltarea pietei de vinuri rosii, iar in al doilea rand, in contextul integrarii Romaniei, vinurile noastre trebuie sa concureze cu celebre vinuri europene din Franta, Italia sau Spania”, a declarat Radu Morar, directorul de marketing al Murfatlar.

Specialistul Philippe Bonnet are si un spirit inovator: in anul 1984 a creat o linie de imbuteliere a vinurilor 'Bag in Box', iar in anul 2000 a dezvoltat o noua metoda de fermentare a vinului. A ocupat functia de director a mai multor cooperative viticole (printre care Cooperativa viticola Lirac en Cotes du Rhone si Cooperativa viticola S.C.A.V. din St. Jean de la Blaquiere), unde a infiintat crame cu butoaie subterane si a oferit consiliere in plantatia viilor. De asemenea, pana la acest moment, a ocupat diverse functii precum responsabil de crama, reprezentant comercial pentru export de vinuri si responsabil tehnic pentru materialul viticol.

Murfatlar a investit in ultimii cinci ani peste 12 milioane de euro in tehnologie si in septembrie 2002 Murfatlar a devenit prima societate viti-vinicola din Romania certificata conform standardului de calitate ISO 9001:2001 pentru sistemul de management al calitatii si pentru sistemul HACCP de asigurare a securitatii in domeniul alimentar.

Murfatlar este lider pe piata de vinuri, cu o cota de 32%, productia de struguri din acest an fiind estimata la circa 23.000 de tone.