Presedintele Consiliului de Administratie provizoriu al RADET, Sorin Chirita sustine ca insolventa regiei nu ii va afecta in niciun fel pe bucuresteni, aceasta fiind doar o forma de protectie a regiei.

”Ceea ce s-a intamplat azi a fost o hotatare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin care ne mandateaza pentru initierea procedurii de insolventa a regiei. Practic, ne punem sub protectia Tribunalului. Noi doar am prezentat CGMB situatia grava in care ne aflam. Avem o datorie de 3,9 miliarde de lei datorie catre ELCEN. Nu avem posibilitatea fizica sa o platim, iar Consiliul General a luat aceasta decizie”, a spus Chirita.

El a mai precizat ca in Consiliul de Administratie de joi se va lua act de hotararea Consiliului General si va fi inaintata o cerere catre Tribunalul Bucuresti pentru intrarea in insolventa a RADET.

Intrebat daca bucurestenii vor fi afectati de aceasta decizie, Chirita a spus: ”Nu. Sub nicio forma”.

”Insolventa este doar o forma de protectie sub autoritatea tribunalului. Judecatorul va veghea la buna administrare a acestei regii. Insolventa ingheata penalitatile. Nu vor mai curge penalitati si va asigura continuitatea serviciului si pentru aceasta iarna, si pentru iarna viitoare. Vorbim de o reorganizare, nu de falimentare. Avem pe umeri milione de oameni care sunt racordati. Nu putem sta cu mainile in san. Preferam sa ne incetam mandatul", a declarat Chirita, precizand ca sedinta de joi va fi ultima a acestui Consiliu de Administratie al RADET.

"Dupa declararea insolventei, administratorul judiciar va prelua conducerea acestei eegii”, a adaugat presedintele Consiliului de Administratie provizoriu al RADET.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, un proiect de hotarare care prevede mandatarea Consiliului de Administratie (CA) al RADET pentru a lua "toate masurile necesare continuarii actrivitatii si garantarii livrarii agentului termic".

Potrivit proiectului de hotarare, CA al RADET este mandatat sa ia "toate masurile tehnice, juridice si economice necesare pentru asigurarea continuitatii activitatii RADET, in vederea garantarii livrarii agentului termic pentru populatie si pentru institutiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica".

Consilierii generali au votat si un amendament la acest proiect, care prevede inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD si ALDE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri