Pana la sfarsitul anului 2005, compania siderurgica Mittal Steel Galati a investit 35,56 milioane de dolari in proiecte de mediu pentru protectia aerului, adica aproape 69% din volumul de investitii angajat pentru perioada 2002-2007.

Potrivit purtatorului de cuvant al combinatului Mittal Steel Galati, Dorian Dumitrescu, investitiile au constat in 29 de lucrari de modernizare si au avut rezultate directe in reducerea emisiilor de gaze.

Au fost modernizate instalatiile din incinta Uzinei Cocso-Chimice, furnalele din cadrul Uzinei de Aglomerare Furnale si otelariile din Uzina de Otelarii Refractare. Investitiile realizate pana la finele anului 2005 s-au ridicat la 35,56 milioane de dolari, ceea ce reprezinta 68,8% din volumul de investitii asumate de companie pentru perioada 2002-2007.

Conform contractului de privatizare, Mittal Steel Galati trebuie sa investeasca in proiecte de mediu 53,11 milioane USD in perioada 2002 -2007 si intentionam sa ne respectam intru totul angajamentele, a declarat, marti, COO la combinatul siderurgic galatean, Hans Ludwig Rosenstock.

Rezultatul direct al investitiilor realizate pana la 31 decembri 2005 consta in scaderea nivelului de emisii de gaze la cos de la nivelul precipitatorilor electrostatici modernizati pana sub 50mg/Nm. Filtrele nou instalate asigura reducerea emisiilor de gaze la cos sub 10mg/Nm. in plus, aceste investitii duc la conditii de munca mai bune si la reducerea emisiilor secundare de gaze, a explicat, marti, purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu.

Programul de protectie a mediului este in derulare, unele lucrari fiind deja contractate, iar altele fiind in faza de negociere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri