Brandul de imbracaminte Stradivarius, parte a grupului Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte din lume, a deschis primul magazin Stradivarius Man din Bucuresti, in Park Lake, ca urmare a strategiei internationale de extindere, dupa cum au declarat reprezentantii Inditex Romania pentru wall-street.ro.

Magazinul din Park Lake este primul din Bucuresti care a deschis sectiunea de articole vestimentare destinate segmentului masculin, in total in tara existand cinci astfel de magazine: City Park Constanta, Promenada Mall Braila, Atrium Mall Arad si Timisoara Shopping City.

In ceea ce priveste alegerea centrului comercial Park Lake ca principala optiune pentru magazinul destinat barbatilor, reprezentantii Inditex Romania au declarat: “Colectia Stradivarius Man este disponibila in prezent in magazinele Stradivarius care prezinta cel mai recent concept de magazin al brandului, fiind magazine nou deschise sau care au trecut printr-un proces de renovare, in 2016”.

Acestia au adaugat ca exista planuri de extindere a acestei sectiuni si in alte magazine din tara, insa nu au precizat care vor fi urmatoarele locatii pentru Stradivarius Man. In schimb, colectiile destinate segmentului masculin sunt disponibile si in magazinul online.

Stradivarius Man

Anul acesta, brandul Stradivarius a decis extinderea publicului caruia i se adreseaza, dupa ce din 1994 cand a fost lansat a comercializat produse destinate exclusiv femeilor. Lansarea a avut loc pe 1 februarie la nivel international, prima colectie Stradivarius dedicata barbatilor fiind disponibila pe 17 piete internationale, cat si in 22 dintre pietele in care opereaza magazine online.

Stradivarius este prezent in 64 de tari si are 1.000 de magazine in intreaga lume, iar in 2011, a lansat primul magazin online, disponibil in prezent in 31 de tari.

Inditez detine pe piata locala peste 120 de magazine sub brandurile Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho si Massimo Dutti. Toate cele sapte branduri sunt prezente si online, alaturi de brand-ul Uterque, disponibil pentru comenzi online pentru clientii din Romania, incepand cu 2016.

In 2015, grupul spaniol Inditex, detinut de Amancio Ortego, cel mai bogat om din lume la momentul actual, a inregistrat o cifra de afaceri de 20,9 miliarde de euro prin intermediul a 7.100 de magazine din 93 de tari. Cel mai important brand al grupului este Zara, care a generat doua treimi din vanzari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri