Compania de curierat rapid international TNT Romania a deschis la Bucuresti un centru de contact national care va centraliza toate apelurile clientilor din tara, in locul centrelor regionale la care societatea a renuntat
"Centrul deschis astazi nu e un simplu centru de preluarea a apelurilor telefonice , deoarece pe langa solutiile pe telefon oferim si solutii pe alte suportuei informatice : e-mail, fax, Internet", a spus, citat de NewsIn, directorul servicii clienti al TNT Romania, Bogdan Dragotoiu.

Pana acum TNT avea in Romania centre regionale. Un client care suna spre exemplu la Baia Mare si dorea sa trimita un pachet la Timisoara avea mai mult de asteptat, deoarece operatorul TNT din Baia Mare trebuia intai sa-si sune omologul din Timisoara pentru stabilirea datelor comenzii, iar apoi clientul era sunat inapoi de operatorul din Baia Mare.

Acum, spun cei de la TNT, comanda va fi preluata mult mai repede, deoarece toate datele sunt centralizate la Bucuresti si e economisit timpul care ar fi fost folosit pentru consultari intre operatorii din tara. TNT Romania si-a inaugurat anul trecut primul corp de cladire al noului sau sediu de langa Casa Presei Libere. in iunie, compania a terminat constructia celui de-al doilea corp de cladire care a fost realizat special pentru acest centru de contact in care s-au investit cateva sute de mii de euro, conform celor spuse de Bogdan Dragotoiu.

Centrul are 35 de angajati si functionaeaza non-stop, sapte zile din sapte. Compania si-a anuntat inca din ianuarie angajatii de la fostele centre de contact din tara, asupra planurilor din Bucuresti. TNT le-a oferit posturi in capitala celor 17 angajati ai centrelor desfiintate, dar acestia au ales sa-si gaseasca de lucru in orasele de provincie in care lucrasera pana atunci.

TNT Romania este parte a concernului olandez TNT N. V., lider mondial in industria de curierat expres, transporturi si logistica.. TNT Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 20,9 milioane euro, iar in primul semestru al acestui an cifra de afaceri a crescut cu 30%, comparativ cu prima jumatate a lui 2006. Anul trecut profitul brut a fost de aproximativ 4 milioane euro.

TNT si-a deschis propria filiala in Romania acum sapte ani prin achizitionarea actiunilor companiei Romcargo SRL care functiona din 1991 ca agent unic TNT in tara. Compania are in tara 380 de angajati distribuiti in 20 de birouri regionale care deservesc in total circa 20.000 de clienti anual.

"Piata de curierat international a crescut in ultimii ani cu 25% anual, iar noi suntem cu 5% peste aceasta crestere (...) La anul cred ca piata curieratului isi va accelera cresterea si va ajunge la 35-40%, mai ales ca dupa aderare vor disparea trei sferturi dintre barierele vamale de acum.", a spus directorul servicii clienti al TNT Romania.

Cel mai important concurent al TNT este DHL International care a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 18 milioane euro si un profit brut de peste 1 milion de euro. in Romania, DHL si TNT detin impreuna peste 80% din piata curieratului rapid international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri