Din cauza unei reuniuni interne a executivului Arcelor Mittal, oficialii Mittal Steel Galati au fost nevoiti sa amane actiunea-seminar de aniversare a celor cinci ani impliniti de la achizitia combinatului siderurgic SIDEX Galati de catre concernul anglo-indian.

Conducerea companiei a fixat o sedinta interna chiar pe data de 8 decembrie, cand urma sa aiba loc, la Galati, ceremonia de aniversare a celor cinci ani scursi de la privatizarea combinatului. Astfel, evenimentul nostru a fost amanat, insa, deocamdata, nu a fost stabilita o alta data, aceasta urmand a fi comunicata cat mai curand posibil, a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al companiei Mittal Steel Galati, Dorian Dumitrescu. Potrivit informatiilor neoficiale, evenimentul va avea loc tot in cursul lunii decembrie.

Compania siderurgica galateana urmeaza sa organizeze, luna viitoare, un seminar in cadrul caruia sa fie prezentate rezultatele inregistrate in primii cinci ani de dupa privatizare si planurile de viitor in ceea ce priveste indicii economici si investitiile in tehnologie, protectia mediului si protectia muncii. La eveniment vor fi invitati oficiali cu rang inalt din cadrul companiei Arcelor Mittal, de la Palatele Cotroceni si Victoria, din randul autoritatilor centrale si locale, precum si din lumea politica.

Vom trimite 50 de invitatii catre Arcelor Mittal, incepand cu directorul general Lakshmi Mittal si cu membrii bordului companiei si incheind cu directorii de operatiuni din Europa si Europa de Est. De asemenea, va fi invitat si fostul director al combinatului din perioada 2001-2005, Narendra Chaudhary. ii vom invita si pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, impreuna cu ministrii Economiei si Comertului, Mediului si Finantelor, precum si pe presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. De asemenea, sunt asteptate sa participe numeroase autoritati centrale si locale, Agentia de Protectia Mediului, Garda de Mediu, reprezentantii sistemului bancar si oameni politici, a afirmat Dorian Dumitrescu.

In paralel cu seminarul dedicat oficialitatilor, compania siderurgica galateana va organiza o petrecere separata pentru circa 1.500 dintre cei aproape 15.000 de salariati. Deocamdata, patronatul nu a luat in discutie acordarea unor prime cu caracter special, la implinirea celor cinci ani de la privatizarea unitatii, pentru toti angajatii unitatii.

Combinatul Siderurgic SIDEX Galati a fost privatizat in 2001, pachetul majoritar de 702.732.576 actiuni fiind preluat de la stat de compania LNM Holdings NV apartinand omului de afaceri britanic de origine indiana Lakshmi Mittal la pretul de 70.273.257,60 USD, adica 0,10 USD pe actiune. SIDEX inregistra pierderi de un milion de dolari pe zi, anuntau autoritatile romane la vremea respectiva. La trei ani de la privatizare, in 2004, combinatul a avut un profit de 400 de milioane de dolari, insa a terminat anul 2005 cu pierderi generate de o serie de plati fiscale exceptionale.

In tot acest timp, insa, cifra de afaceri a companiei siderurgice galatene a inregistrat o crestere constanta, stabilizandu-se acum la nivelul de doua doua miliarde de dolari pe an. in ceea ce priveste numarul de angajati, acesta a scazut drastic de la 27.000, cat era in 2001, la aproximativ 15.000, cauzele fiind, in ordine, plecarile voluntare compensate de companie, pensionarile si, intr-o mai mica masura, accidentele mortale de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri