Rompetrol Rafinare a investit 6,3 milioane euro pentru protectia mediului, modernizand statia de epurare a apelor uzate de la rafinaria Petromidia, informeaza un comunicat al grupului Rompetrol.

Noua statie de epurare rezolva deplin problemele anterioare legate de eficienta de indepartare a poluantilor din apele uzate, de la o medie de cel mult 70%, inainte de modernizare, la peste 96% in prezent, potrivit NewsIn. In cazul anumitor poluanti, imbunatatirile aduse sunt semnificative si au condus la o reducere pe masura a impactului asupra mediului in aval de statia de epurare", a declarat directorul general al Ecomaster (companie membra a Grupului Rompetrol, care a modernizat statia), Radu Merza, citat de comunicatul grupului.

Statia de epurare va avea o capacitate de tratare de 1,2 milioane mc/luna si va colecta si trata fluxurile de ape industriale si menajere impure din rafinaria Petromidia, Rompetrol Petrochemicals, Centrala Termoelectrica Midia, cele rezultate din activitatile Petromar si apele uzate menajere ale orasului Navodari.

Potrivit Rompetrol, practic, proiectul de modernizare a vizat implementarea unor tehnologii performante in scopul reducerii concentratiei impuritatilor din apa evacuata in Marea Neagra, in vederea respectarii normelor impuse de legislatia nationala si cea din Uniunea Europeana.

Pe langa reducerea concentratiilor de poluanti, proiectul optimizeaza costurile de operare printr-un inalt grad de automatizare si prin cresterea sigurantei in functionare, oprirea accidentala a statiei putand influenta indirect activitatea Petromidia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri