Vanzarile anuale raportate de grupul Praktiker pentru divizia romaneasca au fost de 153,6 milioane euro, ceea ce a insemnat o crestere de peste 56% fata de anul precedent.
Pentru Praktiker Romania, 2006 a insemnat consolidarea pozitiei de lider al pietei Do-It-Yourself. Anul trecut, reteaua Praktiker s-a extins pe piata autohtona cu 5 locatii, pana la 16 magazine, fiind in prezent cea mai mare din acest sector. Pentru urmatoarea perioada, compania va continua procesul de expansiune in intreaga tara, astfel incat sa ajunga, pe termen mediu, la peste 30 de magazine.

La nivel global, vanzarile nete din 2006 le grupului Praktiker Bau- und Heimwerkermarkte au urcat cu 4,2%, pana la un total de 3,16 miliarde euro (fata de 3,03 miliarde euro, in 2005). In termeni like-for-like (calcul facut prin excluderea influentei date de cresterea/reducerea numarului de magazine), vanzarile in reteaua internationala au fost mai mari cu 6,2 % in 2006 (cresterea din 2005 a fost de 3,9 %).

De asemenea, indicatorul EBITA a urcat cu 5%, ajungand la 111,1 milioane euro in 2006, iar ponderea sa in totalul vanzari a crescut pana la 3,51%. Daca nu ar fi luate in calcul eforturile financiare pentru achizitia companiei Max Bahr si pentru lansarea in Germania a proiectului pilot Easy-to-Shop (investitie de 7,5 milioane Euro), s-ar ajunge la o valoare record EBITA de 118,6 milioane euro. Si profitul net al grupului pe 2006 a crescut, cu 8,4%, de la 77,6 milioane la 84,1 milioane euro.

Pe baza acestor rezultate, conducerea grupului a decis sa propuna o valoare a dividendelor pentru anul 2006 de 0,45 Euro pe actiune. Propunerea urmeaza sa fie discutata in Adunarea Generala anuala a Actionarilor din luna mai.

Fondat in 1978, grupul Praktiker Bau- und Heimwerkermarkte detine in prezent 341 de magazine in 8 tari din Europa - Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. Grupul german se afla in prezent pe locul patru in topul companiilor specializate de pe piata europeana.

Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina - materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.

Numarul total al angajatilor Praktiker este de aproximativ 21.000, din care 6.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri