Actionarii Aeroteh SA Bucuresti au decis distribuirea unei cote de 28,1% din profitul net realizat anul trecut sub forma de dividende, iar valoare bruta a dividendului a fost stabilita la 0,3327 lei pe actiune
Actionarii producatorul de tehnologie aerospatiala si militara Aeroteh au decis ca din profitul net de 3,83 milioane lei, aproape o treime (1,07 milioane lei) sa fie distribuite sub forma de dividende, iar suma de 2,445 milioane lei sa fie utilizata pentru majoarea capitalului, precizeaza comunicatul. Cele peste doua milioane lei utilizate la majorarea capitalului vor fi folosite pentru investitii in retehnologizarea companiei, spun reprezentantii Aeroteh. Totodata o cota de 2% (71.930 lei) din profitul net realizat in anul 2006 revine presedintelui consiliului de administratie.

"La urmatoarea adunare generala a actionarilor se va stabili metodologia majorarii capitalului cu aproximativ 68% din profitul net realizat in 2006 prin acordarea de actiuni actionarilor, proportionale cu detinerile pe care le are fiecare", a explicat citat de NewsIn, George Ardeleanu, reprezentant al Aeroteh.

Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 15,8 milioane lei si un profit net de 3,83 milioane lei. Pentru anul 2007, Aeroteh estimeaza o cifra de afaceri de 12,3 milioane lei si un profit de 2,56 milioane lei. "Estimarile pentru 2007 sunt mai mici decat cifrele obtinute de companie in 2006, pentru ca Aeroteh se afla in plin proces de retehnologizare si restructurare. Restructurarea se va incheia cel mai probabil in luna mai, urmand sa plece 50 de oameni, care au fost preluati de fabricile din zona", a mai spus Ardeleanu.

Actionarii Aeroteh au stabilit si remuneratia membrilor consiliului de administratie in valoare bruta de 1.300 lei pe sedinta. Remuneratia directorului general al companiei aprobata de actionari este de maxim 45.000 lei pe luna, brut, precizeaza comunicatul.

La sfarsitul lunii decembrie 2006, producatorul de tehnologie aerospatiala si militara Aeroteh a anuntat incheierea operarii in registrul actionarilor a majorarii de capital cu 3,58 milioane lei, pana la 8,112 milioane lei. Majorarea capitalul a fost efectuata prin capitalizarea profitului net obtinut in anul 2005, de 3,58 milioane lei.

Capitalul social al Aeroteh este in prezent de 8,112 milioane lei, din care 41.500 lei in natura si 7,971 milioane lei in numerar, divizat in 3,245 milioane de actiuni nominative cu valoare nominala de 2,5 lei.

Actionarul majoritar al Aeroteh este Asociatia Salariatilor PAS, care detine 65,69% din capitalul social. Restul actiunilor sunt detinute de Dumitru Banut, presedintele consiliului de administratie al companiei (13,67%) si alti actionari persoane fizice si juridice (20,64%). Titlurile Aeroteh se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, in categoria companiilor necotate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri