Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a vandut in bloc 1,3% din activele sale firmei Carvil Mizil pentru suma de 24,46 milioane lei, prin intermediul unei licitatii deschise cu strigare, potrivit comunicatului trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Oltchim a vandut printr-o licitatie deschisa cu strigare complexul de pasari Avicola Babeni, fabrica de nutreturi combinate Babeni si complexul de porci Suinprod Babeni, iar castigatorul licitatiei a fost firma Carvil Mizil, care a platit pentru activele combinatului suma de 20,55 milioane lei, la care se adauga taxa pe valoarea adaugata (TVA).

Conducerea combinatului de produse chimice din Ramnicu Valcea a precizat ca vanzarea activelor nu va avea un impact negativ asupra activitatii viitoare a societatii, intrucat reprezinta circa 1,3% din totalul activelor Oltchim, iar activitatea lor nu face parte din obiectul principal de activitate al societatii.

Oltchim intentioneaza sa mai vanda fabrica de conserve Raureni, tot prin intermediul unei licitatii deschise cu strigare, care se va desfasura in data de 12 februarie.

In primele noua luni ale anului trecut, Oltchim a obtinut un profit net de 3,37 milioane lei (un milion euro), cu 57,72% mai mic decat in intervalul similar din 2006, cand compania a afisat un castig de 7,97 milioane lei.

Oltchim a realizat in primele noua luni din 2007 o cifra de afaceri de 1,31 miliarde lei (391,05 milioane euro), cu putin (1,76%) peste cea aferenta perioadei similare a anului 2006, de 1,29 miliarde lei.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53,26%, grupul german PCC SE controleaza 12,87%, iar SIF Oltenia are o participatie de 5,93%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri