Grupul italian IGD a semnat un acord preliminar cu NCH Advisors, companie care administreaza operatiunile din Romania ale fondului american de investitii Broadhurst, pentru achizitionarea retelei de 15 magazine Winmarkt si a unei proprietati comerciale data spre inchiriere, portofoliu pentru care va plati 182,5 milioane euro.
Operatiunle NCH sunt conduse de cunoscutul om de afaceri Andrei Siminel (foto).

Portofoliul pe care IGD il va prelua de la fondurile de investitii Ivington Enterprises si Broadhurst Investment cuprinde 15 magazine Winmarkt cu o suprafata totala de 147.000 metri patrati, dar si un spatiu comercial inchiriat in totalitate de catre o banca. Afacerea este preconizata a fi incheiata in aprilie. Grupul IGD este activ in domeniul retailului si al imobiliarelor si este listat la bursa italiana.

IGD a incheiat de asemenea un acord preliminar pentru achizitionarea unui alt centru comercial in Sinaia pentru suma de 16,24 milioane euro, tranzactie conditionata de redtructurarea cladirii si atingerea unui nivel al chiriei de 1,35 milioane euro.

Potrivit comunicatului emis de IGD, chiriile totale ale celor 16 proprietati din protofoliul Winmarkt Magazine vor ajunge in 2008 la 19,138 milioane euro. Cladirile comerciale pe care IGD urmeaza sa le preia au o suprafata medie inchiriabila de 9.000 metri patrati si sunt situate in orasele mari ale Romaniei cu o populatie intre 100.000 si 300.000 locuitori, respectiv in Ploiesti, Buzau, Cluj, Bistrita, Galati, Braila, Alexandria, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda, Vaslui.

"Acestea sunt locatii foarte promitatoare, in zone cu o buna dezvoltare urbana si demografica datorita investitiilor realizate in ultimii ani de companii foarte mari precum Pirelli si Nokia", se arata in raportul IGD.

In plus, IGD va prelua integral si compania Winmarkt Management, pentru suma de 258.000 euro. Winmarkt Management este specializata in servicii profesioniste de management.

"In concordanta cu planul nostru de afaceri pentru 2008-2012, IGD profita de o oportunitate interesanta pentru a-si extinde operatiunile pe piete externe. Prin aceasta achizitie am facut primul pas in Romania, o tara care a avut printre cele mai ridicate rate de crestere din Uniunea Europeana", a declarat direcorul executiv al IGD, Filippo Carbonari.

IGD va incerca sa optimizeze valoarea spatiilor comerciale preluate de la Winmarkt si estimeaza ca va investi circa 23 milioane euro in Romania. In plus, in primii trei-cinci ani compania se va axa pe restructurarea si modernizarea portofoliului preluat, pe care CB Richard Ellis l-a evaluat la 217 milioane euro daca este inclus si proiectul din Sinaia.

Actionarii Winmarkt Big SA hotarasera, inca din vara anului trecut, divizarea companiei si infiintarea societatii Winmarkt Magazin SA care a preluat 17 centre comerciale, din cele 18 magazine existente la nivel national, impreuna cu terenurile aferente, in valoare totala de 250 milioane lei. Centrele comerciale Winmarkt cuprind magazine de imbracaminte si incaltaminte, unitati bancare, restaurante, farmacii, magazine de electronice, electrocasnice si IT&C, librarii, magazine de mobila, precum si magazine de accesorii si bijuterii.

Grupul IGD este unul dintre cei mai importanti jucatori din retailul italian si detine un portofoliu imobiliar care a fost evaluat la finele lui 2007, la o valoare de peste un miliard euro. Compania detine 14 hipermarketuri, trei proprietati si doua centre comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri