Consumul anual de iaurt in Romania este de aproximativ cinci kilograme pe cap de locuitor, in crestere cu un kilogram fata de anul trecut, a declarat, Laura Lungu, manager de cercetare de piata in cadrul Danone Romania, citat de NewsIn.
Reprezentantul Danone sustine ca aceasta crestere se datoreaza ofertei mari si diversificarii sortimentelor existente pe piata iaurturilor dar si publicitatii axate pe "beneficiile nutritionale si de sanatate proprii acestei categorii de alimente".

Pe de alta parte, Laura Lungu spune ca in ciuda ritmului constant de crestere, Romania are cel mai scazut consum de produse lactate proaspete pe cap de locuitor din Europa". Acesta este de doar cinci kilograme, fata de tari precum Germania, Franta sau Spania, cu peste 20 de kilograme pe cap de locuitor, Europa Centrala si de Est: Polonia cu 8,5 kilograme de iaurt pe cap de locuitor, Ungaria 11 kilograme, Bulgaria si Cehia, cu cate 16 kilograme pe cap de locuitor", a precizat Laura Lungu.

Totodata, aceasta a mai adaugat ca in ultimii ani valoarea pietei produsele lactate, printre care si iaurturile, au avut o evolutie pozitiva, superioara altor categorii de alimente. "Tendinta s-a mentinut si anul acesta, cu aproximativ 6% crestere in volum fata de aceeasi perioada a anului trecut, o evolutie mai importanta inregistrandu-se in valoare, in principal datorita preferintei consumatorilor pentru produse mai sofisticate si cresterii preturilor la lapte", a precizat Laura Lungu.

In ceea ce priveste ponderea iaurturilor comercializate de Danone in totalul cifrei de afaceri a companiei, aceasta a declarat ca "iaurtul are cea mai mare pondere in totalul vanzarilor Danone in Romania, depasind 80% din cifra de afaceri".

Potrivit datelor Danone Romania, principalii competitori ai companiei sunt Friesland, Albalact si Tnuva. "Toate cele patru companii acopera circa 90% din piata romaneasca", a mai precizat Laura Lungu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri