Iprochim Bucuresti ar putea fi relansat la privatizare abia la jumatatea anului viitor, conform unor surse din Consiliului de Administratie al societatii, care se arata nemultumite de decizia AVAS de neincheiere a contractului de privatizare.
"Consideram ca abia la jumatatea anului viitor vom putea vorbi de o relansare pentru privatizare a Iprochim. Am pierdut mai bine de un an si jumatate de munca. Acum suntem exact ca la inceput: firma cu 73% capital de stat", au declarat acestia, citati de NewsIn.

AVAS a anuntat luni ca a decis sa nu incheie contractul de privatizare a societatii Iprochim Bucuresti cu ofertantul selectat, respectiv consortiul format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, Proiect Bucuresti S.A. si S.C. Arno Capital, pentru ca ar contine ajutoare de stat.

Potrivit AVAS, Art. 3 alin. 1 din O.U.G. nr. 117/2006 cu modificarile si completarile ulterioare dispune ca: "(1) Ajutorul de stat nou, supus obligatiei de notificare, nu poate fi acordat decat dupa autorizarea acestuia de catre Comisia Europeana sau dupa ce acesta este considerat a fi fost autorizat".

Avand in vedere faptul ca prin notificarea acestei tranzactii catre Comisia Europeana procedurile de autorizare s-ar putea intinde pe o perioada mai lunga de timp, procesul de privatizare a societatii Iprochim S.A. Bucuresti ar putea fi blocat fara a exista siguranta autorizarii ajutorului de stat.

In aceste conditii, AVAS a luat hotararea neincheierii contractului de privatizare.

AVAS a selecta, in data de 10 martie 2008, oferta depusa pentru privatizarea Iprochim Bucuresti din partea consortiului format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, S.C. Proiect Bucuresti S.A. si S.C. Arno Capital SRL.

Iprochim S.A. a fost lansat la privatizare in data de 24 octombrie 2007, prin metoda negocierii cu selectie pe baza de oferte tehnice, in baza prevederilor legislatiei privatizarii si a H.G. 2193/2004.

Conform H.G. 2193/2004, metoda de vanzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are doua componente: o oferta tehnica, care reprezinta 60% din punctajul total si o oferta financiara, care reprezinta 40% din punctajul total.

AVAS a prelungit succesiv, de sase ori, cu cate 30 de zile, oferta de privatizare a societatii conform prevederilor art. 7 alin. (2) din Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, actualizata. Oferta de vanzare a AVAS a expirat la data de 18 octombrie 2008, inclusiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri