Societatile de leasing captive, apartinand producatorilor si dealerilor auto, si subsidiarele bancilor vor domina piata de leasing auto in urmatorii ani, apreciaza specialistii din domeniu.

Societatile captive, impreuna cu cele subsidiare bancare, vor detine aproximativ 80% din piata de leasing, a declarat administratorul VB Leasing, Razvan Diaconescu, informeaza Mediafax. Reprezentantii firmelor de leasing spun ca piata se va imparti strategic pe cele trei categorii de societati (captive, independente si subsidiare bancare), avand tendinte clare de concentrare. Cea mai mare parte a volumului de leasing pentru autovehicule va tinde sa se concentreze catre societatile captive, a caror dezvoltare este strans legata de volumele de vanzari ale societatilor-mama, si catre societatile subsidiare bancilor, capabile sa ofere soliditate si conditii financiare atractive, a afirmat directorul de marketing al Raiffeisen Leasing, Laura Ionescu.

Alti jucatori de pe piata sunt de parere ca, dimpotriva, rolul principal il vor detine firmele de leasing bancare, fiind secondate de cele captive. Datele raportate de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si Asociatia de Leasing Bancar (ALB) pentru anul 2004 arata ca jumatate din piata de leasing a fost controlata de subsidiarele bancare. Companiile captive au avut o pondere de 27% din piata, in timp ce companiile de leasing independente au realizat 23% din volumul total al bunurilor finantate anul trecut. Aceasta tendinta de impartire a pietei se va pastra si pentru perioada urmatoare, cu mici fluctuatii, estimeaza directorul de vanzari al Motoractive, Florentina Taudor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri