Reprezentantii Oltchim spun ca intentioneaza sa cumpere doar petrochimia de la Arpechim, nu si rafinaria, acuzand actionarul minoritar PCC ca ar fi afirmat cu rea intentie acest lucru, a anuntat combinatul din Ramnicu-Valcea.
Reprezentantii companiei poloneze PCC SE, care detine 12,15% din Oltchim, au spus recent ca managementul combinatului chimic si-ar fi anuntat in AGA din 6 august intentia de a cumpara de la Petrom nu doar petrochimia de la Arpechim, ci si rafinaria.

"Suntem ingrijorati de faptul ca PCC SE, actionar al societatii si avand si un reprezentant in consiliul de administratie, face confuzie intre unitatea de petrochimie de la Arpechim Pitesti si rafinaria de la Arpechim Pitesti", spun reprezentantii Oltchim, citati de NewsIn.

"Programul de restructurare aprobat in AGA din 6 august prevede doar preluarea unitatii de petrochimie de la Arpechim Pitesti. Nu este facuta nici o referire in acest program la preluarea rafinariei", subliniaza acestia.

De asemenea, reprezentantii PCC SE spun ca au votat impotriva planului de achizitie a petrochimiei de la Arpechim, deoarece, sustin polonezii, acest lucru ar aduce foarte multe pierderi pentru Oltchim.

In schimb, Oltchim considera ca fiind lipsite de realism estimarile valorilor investitionale facute de PCC, cu atat mai mult cu cat actionarul minoritar isi manifestase intentia de a participa la privatizarea combinatului.

"Oltchim nu a autorizat nici PCC si nici reprezentantul acesteia in consiliul de administratie sa faca declaratii publice cu privire la masurile cuprinse in programul de restructurare al companiei", spun cei de la Oltchim.

Reactia Oltchim vine dupa ce reprezentantii PCC SE spuneau anterior ca managementul combinatului petrochimic nu are un plan de investitii sustinut de o analiza temeinica de business, iar daca va achizitiona atat petrochimia de la Arpechim, cat si rafinaria, investitiile imediate ale combinatului ar putea ajunge foarte curand la 2,5 miliarde euro.

Pe de alta parte, reprezentantii combinatului considera ca declaratiile publice facute de PCC fac parte dintr-o strategie mai ampla a companiei de impiedicare a oricaror masuri de redresare a Oltchim, strategia care are drept scop preluarea ostila a societatii, insa la un pret cat mai mic.

"Este evindent ca reprezentantii PCC si-au reluat activitatea de manipulare si dezinformare cu scopul clar de a impiedica desfasurarea activitatii Oltchim in conditii normale si fac tot ce este posibil sa impiedice actiunile de integrare a Oltchim pentru ca aceasta sa devina o companie competitiva si cu valoare de piata ridicata", spun cei de la Oltchim.

Oltchim urmeaza sa achizitioneze petrochimia de la Arpechim contractand credite comerciale. Oltchim incearca de doi ani sa achizitioneze activitatile petrochimice ale Arpechim de la Petrom, insa nu a reusit sa stranga fonduri pentru realizarea tranzactiei.

Conform declaratiilor recente ale directorului general executiv al Petrom, Mariana Gheroghe, Oltchim este singurul partener interesat de achizitionarea petrochimiei de la Arpechim.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri