Transportatorul national de gaze Transgaz va incepe anul viitor constructia a peste 800 km de conducte de gaze naturale, ce vor fi gata pana in anul 2013, potrivit datelor transmise de companie, scrie NewsIn.
Cele mai lungi dintre acestea sunt: conducta Hurezani-Bucuresti, de 214 km, conducta Campulung-Vatra Dornei, de 131 km si conducta Craiova-Segarcea-Calafat, de 130 km, care urmeaza sa fie finalizate in 2012.

"De asemenea, alte conducte principale de transport gaze naturale care vor fi construite incepand din anul viitor sunt: conducta Arghiresti-Huedin-Alesd, de 87 km, cu finalizare in 2011, conducta Marasesti-Focsani, de 30 km, ce va fi gata in 2012, conducta Mintia-Brad-Stei, de 90 km, cu termen de finalizare in 2012, conducta Sighetu Marmatiei-Borsa, care va avea 88 km si va fi gata in 2013, conducta Grivita-Targu Bujor, de 33 km, ce va fi finalizata in 2011, precum si conducta intre Idrifaia-Coroi, de 10 km ce va fi gata in 2010", spun reprezentantii companiei.

In acest an, Transgaz a construit si modernizat in total 224 km de conducte de gaze. Investitiile companiei in 2009 s-au ridicat la aproape 400 milioane lei.

Compania a finalizat modernizarea statiilor de masurare a gazelor Isaccea si Negru Voda, prin investitii de aproximativ 3,5 milioane euro, ce au inceput in 2002.

"Lucrarile de modernizare a statiilor de masurare a gazelor de la Isaccea si Negru Voda, in valoare de aproximativ 3,5 milioane euro, s-au desfasurat etapizat in perioada 2002-2009. Aceste modernizari au constat in principal in implementarea unor sisteme moderne electronice de determinare a cantitatilor de gaze naturale pentru a inlocui sistemele mecanice, avand ca scop cresterea preciziei de masurare a cantitatilor de gaze naturale transportate", spun reprezentantii Transgaz.

Transportatorul national de gaze Transgaz si-a propus investitii de 473 milioane de euro pentru perioada 2008 - 2013, in conductele de transport si de interconectare, precum si in modernizarea unor statii. Intre obiectivele stabilite pentru 2008 - 2013, se numara reabilitari ale retelei nationale si regionale si ale statiilor in valoare de circa 225 milioane euro, dar si construirea unor noi conducte de transport si de interconectare si modernizarea unor statii, investitii de aproape 248 milioane euro.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman, Ministerul Economiei avand 73,5% din capitalul social, Fondul Proprietatea aproximativ 15%, iar restul de 11,5% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB. Compania Transgaz este listata la categoria I a BVB, cu simbolul TGN.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri