Producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix estimeaza o scadere cu 5% a cifrei de afaceri din 2009, comparativ cu anul trecut, in contextul reducerii vanzarilor la nivelul pietei.
Anterior, oficialii companiei afirmau ca businessul va stagna in 2009 la nivelul din 2008.

Baumix a inregistrat o cifra de afaceri de 10,8 milioane de euro in 2008, in crestere cu 44% fata de 2007.

2009 va fi primul an in care afacerile producatorului de materiale de constructii nu vor inregistra un avans, dupa ce, incepand cu 2005, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu peste 40% anual.

In perioada ianuarie-septembrie, vanzarile Baumix au totalizat 33,5 milioane de lei (8 mil. euro), in crestere cu 5% fata de intervalul similar de anul trecut.

“In primele trei trimestre din 2010, piata adezivilor si mortarelor isi va continua scaderea, cu pana la 20-30%, respectiv 9% in volum. Cu toate acestea, pentru urmatorii 5 ani se estimeaza ca piata va avea o crestere medie de 8,5% pe an, în volum. Cele mai mari rate de crestere se vor inregistra pe segmentul adezivilor, in special cel de polistiren, precum si pe segmentul tencuielilor mecanizate, a celor decorative si a sapelor autonivelante”, spune Augustin Russu, director general si actionar majoritar al Baumix.

Potrivit unor estimari anterioare ale companiei, piata de mortare s-a ridicat la 350 de milioane de euro in 2008, pentru 2009 fiind anticipata o scadere de 30%.

Russu mai spune ca, pe langa extinderea programului guvernamental pentru eficientizarea termica a cladirilor, alti factori care pot contribui la revitalizarea industriei de constructii si implicit a pietei de mortare sunt evolutia externa pozitiva, reluarea investitiilor in proiectele private, relaxarea creditarii, stabilizarea politica si reluarea finantarii lucrarilor publice sau a celor in infrastructura.

Baumix detine doua fabrici, una la Ploiesti, cu o capacitate de 7.000 de tone lunar, si una la Gherla, in judetul Cluj, care in urma unui proces de retehnologizare a ajuns la inceputul acestui an la o capacitate de productie de aproximativ 28.000 de tone lunar.

Compania a fost infiintata in 2004 de catre Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel, unul din competitorii Baumix.

In 2006, Russu a intrat si in actionariatul Aquafin Romania, filiala locala a grupului german Schomburg, cu activitati in domeniul constructiilor. Proprietarul Baumix a renuntat anul trecut la participatia pe care o detinea in cadrul Aquafin.

Principalii competitori ai companiei Baumix sunt Henkel Romania, AdePlast si Baumit Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri