Franta a cerut, miercuri, ca ministrii de Finante si reprezentantii bancilor centrale din G7 sa discute impactul economic al cutremurului din Japonia, inclusiv posibile masuri pentru calmarea pietelor financiare, transmite Reuters.
O sursa guvernamentala a declarat ca este posibil ca discutiile sa aiba loc prin teleconferinta, in aceasta saptamana, scrie Mediafax.

Franta, care prezideaza G8 (grupul natiunilor industrializate si Rusia) si G20, care reuneste state dezvoltate si emergente, va propune o reuniune ministeriala a G20 pe tema optiunilor pentru sectorul energetic, dupa criza nucleara din Japonia.

"Trebuie sa fim la dispozitia prietenilor japonezi, in probleme monetare", a declarat ministrul francez de Finante Christine Lagarde, dupa o sedinta de guvern.

Ea a aratat ca a solicitat organizarea unei intalniri a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G7 referitoare "la problema datoriilor Japoniei si modalitatile de reactie la nivel financiar".
Sursa a aratat ca discutiile se vor referi la o analiza de ansamblu a implicatiilor economice ale crizei, inclusiv impactul asupra cresterii economice si a surselor de energie, si efectul asupra pietelor financiare.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Francois Baroin, care este si ministru pentru Buget, a declarat ca discutiile vor fi stabilite pentru miercuri seara sau joi.

"Obiectivul este sa evaluam situatia japoneza la nivel international, consecintele economice si lectiile care trebuie invatate", a spus Baroin.

Presedintele Nicolas Sarkozy a declarat in sedinta de guvern ca va convoca o reuniune speciala a ministrilor din G20 pentru discutarea optiunilor in domeniul energiei, dupa criza nucleara din Japonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri