Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) estimeaza ca va obtine in acest an peste 10 milioane de lei din privatizarea unor societati la care este actionar, potrivit unei hotarari aprobate saptamana trecuta de Guvern si publicata luni in Monitorul Oficial, scrie Mediafax.
Din bugetul estimat la 10,05 milioane lei pentru privatizari in 2011, 10 milioane reprezinta veniturile efective din vanzarea unor participatii la diverse societati, iar 50.000 de lei vor fi dividendele.

Veniturile realizate anul trecut din privatizarile societatilor comerciale la care MDRT era actionar s-au ridicat la suma de 5,7 milioane de lei.
"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de institutie publica implicata, are ca obiectiv privatizarea in primul rand a societatilor comerciale de turism a caror situatie patrimoniala si juridica este clara, printre care Lido, Germisara si THR Marea Neagra, si apoi pe masura ce se clarifica situatia patrimoniala si juridica si a celorlalte societati comerciale de turism la care este actionar, in numele statului", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

Din cele 10,05 milioane de lei, o suma de 9,476 milioane lei va fi transferata la bugetul statului, 200.000 lei vor fi alocate cheltuielilor legate de plata onorariilor pentru consultanti, agenti de privatizare sau firme de avocatura si cele pentru pregatirea si realizarea privatizarii societatilor comerciale.

Suma de 125.000 lei va fi destinata cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si postprivatizare pentru expertize, cautiuni, evaluari in litigii, onorarii executori judecatoresti, documentatii pentru obtinerea avizului de mediu precum si alte asemenea cheltuieli.

Conform prevederilor legale, pretul de oferta pe actiuni se stabileste printr-un raport de evaluare comandat de societatea comerciala ale carei actiuni sunt puse in vanzare la solicitarea institutiei publice implicate.

Din restul banilor, 20.000 de lei vor reprezenta cheltuielile cu indemnizatiile de delegare in tara si deplasari interne transport si cazare. Deplasarile se realizeaza in scopul pregatirii procesului de privatizare sau pentru participarea in comisii de licitatii pentru vanzarea de active din patrimoniul societatilor comerciale de turism.

Suma de 65.000 lei va fi destinata cheltuielilor cu reclama si publicitatea, reprezentand cheltuielile cu publicarea anunturilor de vanzare de actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri