Compania Transgaz (TGN) a incheiat in acest an 282 de contracte de achizitii publice, cu o suta mai putine fata de anul precedent, iar valoarea acestora a scazut cu 14,2%, de la 350,48 milioane lei, in 2010, la 300,6 milioane lei, informeaza Mediafax.
Potrivit reprezentantilor Societatii Nationale de Transport Gaze Naturale Transgaz Medias, in anul 2011 au fost incheiate 282 de contracte de achizitii publlice, cu o suta mai putine decat in anul 2010.

"Referitor la procedurile de achizitie desfasurate in anul 2011, facem precizarea ca acestea au fost derulate cu oarecare intarziere, intrucat pe parcursul anului legislatia achizitiilor publice a suferit multe modificari, fapt reflectat in scaderea numarului de proceduri desfasurate, in comparatie cu anii precedenti", au precizat reprezentantii Transgaz.

Potrivit acestora, in anul 2011 valoarea totala a contractelor incheiate de societate a fost de 300,6 milioane lei, fata de 350,48 milioane lei in anul 2010.

Din totalul contractelor incheiate, 38% au fost lucrari specifice (executie conducte noi, racorduri, reparatii si reabilitari conducte de transport gaze naturale), 39% au fost contracte de prestari servicii (proiectare, reparatii, intretinere conducte) si 23% au fost contracte de achizitii de bunuri necesare functionarii sistemelor specifice societatii (robinetarie, fitinguri, teava).

Potrivit datelor Transgaz, cel mai mare contract incheiat in anul 2011 a avut valoarea de aproape 49 de milioane de lei si a constat in lucrari la conducta de transport gaze naturale Aghiresu - Huedin - Alesd, cu termen de executie 12 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Reprezentantii Transgaz au mai precizat ca, din totalul licitatiilor organizate in acest an, noua au fost contestate. Dintre aceste contestatii, doar una a fost admisa de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, dar in acest caz, dupa reanalizarea ofertelor, a fost declarat castigator un alt agent economic decat cel initial.

Statul detine 73,51% din actiunile companiei nationale de transport al gazelor naturale. In actionariatul Transgaz se regaseste si Fondul Proprietatea, care detine 14,98% din titlurile companiei, iar restul de 11,5% din actiuni sunt in portofoliile investitorilor de la bursa.

Consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities si firma ceha de brokeraj Wood& Co. a depus, joi, singura oferta pentru intermedierea operatiunii prin care statul vrea sa vanda pe bursa 15% din actiunile companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri