Liderul PDL, premierul Emil Boc a acuzat opozitia, dupa aprobarea de catre Parlament a bugetului de stat pe anul viitor, ca amendamentele formulate la proiectia bugetara propusa de Guvern erau in fapt "pomeni electorale" si ar fi majorat deficitul bugetar cu 5,2 miliarde euro, fonduri inexistente, scrie Mediafax.
El a reluat ideea conform careia, in 2008, Guvernul condus atunci de Calin Popescu Tariceanu a programat cheltuieli cu investitii de 39 miliarde lei, dar a cheltuit doar 31 miliarde lei, diferenta regasindu-se de asemenea in "pomeni electorale".

Premierul a precizat ca isi sustine argumentele pe baza raportului elaborat de Consiliul Fiscal.
In opinia lui Boc, bugetul pentru anul viitor este singurul votat in ultimii 20 ani fara conotații electorale.

"Apreciez taria coaliției prin faptul ca a reusit sa dea un vot si sa nu cada tentației populiste si electorale", a spus Boc.

Parlamentul a adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe anul 2012.

Bugetul a fost adoptat cu 239 de voturi "pentru" si 168 de voturi "impotriva".

Proiectul de buget a fost votat prin ridicare de mani. La vot au participat si reprezentantii opozitiei, care au boicotat sedinta plenului pentru asumarea raspunderii Guvernului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri