Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la inceputul intrevederii cu delegatia FMI, BM si CE, ca pentru Romania este "o adevarata provocare" sa ramana, in acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, el mentionand ca autoritatile de la Bucuresti sunt determinate sa pastreze directia, scrie Mediafax.
"Sper ca evolutia noastra economica va ramane ceva mai pozitiva decat a altor state UE, chiar daca avem un an electoral si aceasta este o adevarata provocare, ramanerea pe drumul corect in timpul unui an electoral. Nu este chiar asa usor, dar noi suntem absolut hotarati sa ramanem pe aceasta directie", a spus presedintele Traian Basescu.

De asemenea, seful delegatiei Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, a afirmat ca perspectiva macroeconomica din UE este inca influentata negativ, dar prognoza este ca in acest an Romania "va rezista mai bine" decat media europeana.

"Dupa cum stiti, sunt inca efecte negative asupra restului Europei, dar Romania rezista mai bine decat multe alte state. Nu o sa fie la un nivel foarte ridicat in acest an, dar in orice caz, mai bine decat media europeana", a spus Franks.

Delegatia comuna a FMI, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene, venita la Bucuresti in a cincea vizita de evaluare a acordului preventiv semnat in 2011, a fost primita incepand cu ora 13.00 de catre presedintele Basescu la Palatul Cotroceni.

Precedenta primire la Palatul Cotroceni a delegatiei comune a FMI, BM si CE a fost in 3 februarie. Anterior, pe 31 ianuarie, presedintele Basescu a avut o alta intalnire cu delegatia organismelor financiare internationale si a CE, el spunand atunci ca semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles erau pozitive si ca, probabil, imaginea UE si a zonei Euro va fi upgradata de catre investitori.

Sursa imagine: Administratia Prezidentiala
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri