Romania va avea 1.200 km de autostrada in anul 2012, promite ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre
Potrivit ultimelor date prezentate de minister, la finele anului 2012 automobilistii vor putea circula pe autostrada intre Bucuresti si Bors, deoarece pina atunci vor fi finalizate atit autostrada Bucuresti-Brasov, cit si autostrada Transilvania. Tot in 2012 se va mai putea circula pe autostrada intre Orastie si Nadlac, precum si de la Bucuresti la Constanta. Desi mentioneaza ca se lucreaza in prezent si pe restul Coridorului IV de transport paneuropean, respectiv portiunea Pitesti - Sibiu - Orastie, ministrul Dobre nu da nici o data pentru darea acesteia in exploatare.

Stahanovism in infrastructura

Pentru a-si respecta promisiunile, Ministerul Transporturilor va trebui sa aiba in lucru anual sute de kilometri de autostrada. Vom avea in diferite stadii de executie circa 380 de kilometri de autostrada in 2006, 540 de kilometri in 2007 si peste 800 de kilometri in 2008, spune Gheorghe Dobre.

Ordonat pe ani, lucrurile vor sta cam asa: in acest an vor incepe lucrarile la centurile la profil de autostrada la Arad, Timisoara si lucrarile pe tronsonul Cernavoda - Constanta. Tot acum vor incepe lucrarile la sectorul Deva - Orastie, de pe acelasi Coridor IV. Pentru data de 1 iulie a acestui an e preconizata darea in exploatare a tronsoanelor de autostrada Drajna - Fetesti (partial) si Fetesti - Cernavoda.

In acest an vor demara in tromba si lucrarile la autostrada Bucuresti - Brasov, in valoare de 1,6 miliarde de euro, din surse bugetare. In 2006 sint in executie 382,6 kilometri de autostrada pe tronsoanele Drajna - Fetesti - Cernavoda, varianta de ocolire Sibiu, autostrada Transilvania pe tronsoanele Cimpia Turzii - Gilau, Suplacu de Barcau - Bors, varianta de ocolire Pitesti si autostrada Bucuresti - Brasov.

In 2007 se vor finaliza 78 de kilometri de autostrada Drajna - Fetesti (ambele benzi de circulatie pe sens), centurile Sibiu si Pitesti. La toate acestea se adauga reparatiile cu care ne-am obisnuit la autostrada Bucuresti - Pitesti.

Bucuresti - Brasov, gata in 2008

Pentru 2007, cel tirziu 2008 este programata inceperea lucrarilor la tronsonul Nadlac - Arad. Potrivit proiectiilor ministerului, in 2006 vor fi finalizati peste 17,5 kilometri de autostrada pe tronsonul Fetesti - Cernavoda, la care se adauga 26,7 de kilometri de varianta ocolitoare - Timisoara Nord si Craiova Nord.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5571&art=13508&cHash=923fe17c70

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri