Salariile si pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelasi procent, ci tintit catre persoanele cu venituri mici si anumite categorii speciale, precum medici rezidenti si profesori debutanti, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Avem un spatiu de crestere atat a pensiilor, cat si a salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Din punctul meu de vedere - si este si cel al ministrului de Finante - nu marim toate salariile si pensiile cu 3 virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam celor cu venituri mici si unor categorii speciale, fie ca vorbim de medici rezidenti sau de profesori debutanti, pentru ca, altfel, cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta foarte mult cei 3,75%, dar daca mergem tintit pe anumite categorii, cresterea va fi mai semnificativa", a spus Ponta.

Guvernul a anuntat anterior ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflatia de anul trecut, de 3,75%.

In vara acestui an, agentia Mediafax a anuntat, citand un document guvernamental, ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri