Agentia SAPARD a primit saptamana trecuta solicitari de finantare care au depasit suma disponibila pentru submasura "carne, produse din carne si oua" din cadrul Masurii 1.1 "Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole" a Programului SAPARD. Astfel, fata de 38,1 milioane de euro valoarea alocarilor mentionate, au fost angajate 41,15 milioane de euro, ceea ce reprezinta 108% din alocarile financiare aprobate pana in prezent pentru aceasta submasura.

Pentru acoperirea sumelor solicitate, Agentia SAPARD a fost nevoita sa redistribuie temporar fondurile disponibile din cadrul Masurii 1.1. Fondurile neutilizate ale submasurilor "zahar" si "plante textile" au fost directionate catre submasura "carne, produse din carne si oua", astfel incat sa poata fi angajate noile proiecte. Investitiile realizate cu fonduri SAPARD prin submasura "vin" au absorbit aproape 70% din totalul fondurilor disponibile prin alocarile financiare. Astfel, din totalul de 15 milioane de euro disponibile, au fost deja angajate 10 milioane de euro.
Cei care doresc sa realizeze investitii cu fonduri SAPARD prin submasura "lapte si produse lactate" a Masurii 1.1 mai au la dispozitie 22 milioane de euro.

Avand in vedere normele de igiena, cerintele de calitate si de siguranta alimentara ale Comisiei Europene, precum si faptul ca sunt mai putin de doi ani pana la momentul integrarii, la Agentia SAPARD s-a inregistrat o crestere a numarului de proiecte depuse. In numai doua luni, februarie si martie, potentialii beneficiari ai Programului SAPARD au depus 80 de proiecte pentru evaluare si aprobare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri