Fondul Monetar International (FMI) si-a revizuit pozitiv prognoza de crestere economica in Romania in anul 2006, de la 5,2% cat era la raportul din primavara, la 5,5%, in raportul de toamna, publicat ieri de institutia internationala, informeaza NewsIn. In analiza din aprilie FMI estima pentru anul viitor o crestere a produsului intern brut (PIB) de 5,6%, insa in raportul prezentat joi Fondul a indicat o majorare a PIB cu doar 5,5%, pentru anul 2007.

FMI nu acorda mari sanse procesului de dezinflatie si pentru acest an prognozeaza un nivel al inflatiei de 7,8% in medie anuala, in timp ce in raportul din aprilie vedea o inflatie de 7,9%. Pentru anul viitor, institutia internationala vede o crestere a preturilor de consum de 5,7%, dupa ce in analiza precedenta estima o inflatie de 4,8% pentru anul 2007.

Fondul si-a inrautatit drastic perspectiva asupra deficitului de cont curent si vede un nivel de 10,9% din PIB pentru anul acesta si 11,1% din PIB pentru anul viitor, fata de 8,3% pentru 2006 si 8,1% pentru 2007, cat estima in aprilie.

Cresterea economica in primul semestru al anului a fost de 7,4%, iar presedintele Institului National de Statistica, Vergil Voineagu, a afirmat ca exista elemente convingatoare pentru ca majorarea PIB sa depaseasca nivelul de 7% la finalul anului.

Banca Nationala a Romaniei are o tinta de inflatie de 5% pentru acest an, plus/minus un punct procentual, iar guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca sunt sanse importante ca inflatia pe acest an sa nu depaseasca nivelul de 6%.

Comisia Nationala de Prognoza a estimat pentru acest an un nivel al deficitului de cont curent de 8,5% pentru anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri