Declaratia 394 este folosita pentru a transmite catre ANAF toate vanzarile si cumpararile unui agent economic platitor de TVA.

"Declaratia 394 se va depune la organul fiscal competent pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului, in loc de data de 25 a lunii cum era prevazut pana acum. Propunerea ANAF vine in sprijinul contribuabililor si ofera acestora o suplimentare cu 5 zile a termenului de depunere a Declaratiei 394. In situatia in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie, dupa caz", potrivit unui comunicat al ANAF.

Declaratia 394 va fi depusa in forma simplificata pana in octombrie

Declaratia 394 va fi depusa in forma simplificata pana in octombrie

In luna iulie, ANAF a anuntat ca declaratia 394 se va completa integral incepand cu 1 octombrie pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national, iar pentru perioada 1 Iulie - 30 Septembrie 2016 se vor declara doar operatiunile derulate cu persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA (cartusul C), prorogandu-se termenul de declarare pentru celelalte operatiuni din declaratie, incepand cu cele aferente lunii octombrie 2016. De asemenea, ANAF a renuntat sa mai ceara unele informatii, pentru a simplifica Declaratia 394.

Declaratia 394 este a fost contestata de mediul de afaceri si de consultanti, din cauza volumului mare al informatii solicitate de ANAF.

Declaratia 394 va fi testata de ANAF si un grup de firme

Declaratia 394 va fi testata de ANAF si un grup de firme