Inspectorii ANAF au descoperit nereguli la trei firme din domeniul construcțiilor care ar fi cauzat un prejudiciu de 3 milioane de lei la bugetul de stat și au sesizat organele abilitate pentru demararea unei anchete penale, se arată într-un comunicat al instituției remis redacției.

„Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au desfășurat în această lună acțiuni de control la trei societăți comerciale din București-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul construcţiilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către entitățile verificate este de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată (TVA) și impozit pe profit”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit anunțului ANAF, societățile înregistrau în evidențele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor.

„Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, se mai arată în comunicatul ANAF.

DGAF desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală aflată în vigoare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri