Vanzarile de pachete city break au cresteri considerabile in randul romanilor ce incep sa prinda gustul vacantelor in strainatate.

Turistii romani au devenit mai interesati de city break-uri in marile orase europene in aceasta toamna, iar vanzarile de astfel de pachete au crescut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, cele mai populare destinatii fiind Praga, Roma, Milano, Amsterdam si Paris, potrivit agentiei de turism online Paravion, conform News.ro.

”Aceste destinatii cumuleaza, in prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vandute de Paravion, lunile octombrie si noiembrie fiind preferate de turisti pentru vacantele de weekend”, arata compania, intr-un comunicat.

Vanzarea de city break-uri a inceput sa creasca semnificativ de la sfarsitul lunii august, potrivit agentiei. Insa, unii turisti si-au planificat concediile de toamna cu mult timp in avans, achizitionand pachete inca din primavara.

Romanii sunt tot mai dornici sa descopere locuri cu o incarcatura culturala bogata, spun reprezentantii agentiei de turism, iar inclinatia catre diversitate se reflecta si in topul destinatiilor de city break alese, care se schimba de la un sezon la altul.

“Astfel, daca in toamna anului trecut aveam o cerere crescuta pentru Viena, Istanbul, Varsovia sau Munchen, acum au aparut noi destinatii in clasament. Doar orasul Amsterdam a ramas in topul preferintelor turistilor romani si in acest an, ca si in 2015”, a explicat directorul general al Paravion, Remus Visan.

Pachetele turistice de weekend vandute in acest sezon au fost achizitionate preponderent de tineri cu varste pana in 35 de ani, acestia reprezentand 60% din totalul clientilor Paravion care au accesat city break-uri.

In schimb, seniorii reprezinta 20% din totalul clientilor companiei amatori de astfel de vacante.

Anul trecut, veniturile Paravion s-au ridicat la 46 milioane euro in Romania, respectiv 21 milioane euro in Turcia.

Sursa foto: AntonMaltsev / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri