Guvernul a renuntat temporar la proiectul care ar fi permis vanzarea unor imobile aflate in administrarea Regiei Administratiei Protocolului de Stat (RAAPPS), pentru a verifica legalitatea unor contracte si conventii de cazare care au facut obiectul unor dezvaluiri de presa
Proiectul de act normativ - aflat deocamdata la avizare la Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei, modifica Ordonanta Guvernului nr.19/2002 privind unele masuri pentru constituirea si utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publica a statului si pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea RAPPS.

"In esenta, actul normativ propus a pornit de la necesitatea obiectiva ca Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat sa nu se mai ocupe de activitati imobiliare, contracte de inchiriere etc., cu exceptia imobilelor destinate demnitarilor si altor categorii de persoane, care pot beneficia, potrivit legii, de locuinte de serviciu", se arata intr-un comunicat remis joi agentiei NewsIn. "Aceeasi ratiune ne-a condus si la ideea vanzarii spatiilor utilizate de societatile de presa", mai precizeaza documentul.

RAPPS urmeaza sa prezinte, in trei saptamani, la solicitarea Secretariatului General al Guvernului, rezultatele unor verificari interne privind legalitatea tuturor contractelor si conventiilor de cazare."in consecinta, numai dupa finalizarea analizei, in functie de rezultate acesteia, se va trece, din nou, la promovarea unui alt proiect de act normativ privind vanzarea imobilelor din domeniul privat al statului, aflate in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", informeaza comunicatul guvernului.

Proiectul actului normativ prevede ca regula de baza vanzarea spatiilor prin licitatie, iar ca exceptie vanzarea prin negociere. "Aceasta exceptie a fost dictata de anumite reglementari promovate prin legi succesive, adoptate incepand cu anul 1994 - Legea nr.17/1994, O.U.G. nr.40/1999 si O.U.G. nr.8/2004 - ale caror dispozitii prelungeau, de drept, contractele de inchiriere aflate in derulare, cu cinci ani, fapt ce impiedica organizarea unor licitatii", se arata in comunicatul de la SGG.

Conform acestei institutii, dispozitiile Hotararii Guvernului nr.39/1996, prin care s-a decis preluarea de catre RAAPPS a unor imobile de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, au condus la prelungirea, prin efectul legilor susmentionate, a contractelor de inchiriere incheiate inaintea preluarii si, prin urmare, nu au putut fi scoase la vanzare prin licitatie.

In privinta prevederilor proiectului de act normativ legate de vanzarea spatiilor detinute de societatile de presa, Secretariatul General al Guvernului anunta ca a initiat inca din luna august 2006 un proiect separat de act normativ care a fost transmis spre avizare Ministerului Finantelor Publice.

"Finantele l-au returnat, insa, neavizat pe motiv ca o asemenea reglementare ar intra sub incidenta legislatiei privind acordarea ajutoarelor de stat. Pentru a incerca sa solutionam aceasta veche problema a spatiilor pe care le utilizeaza societatile de presa, neglijata de-a lungul timpului, vom reveni, in cel mult doua saptamani, cu acest proiect de act normativ la Ministerul Finantelor Publice" se mai arata in comunicatul de la SGG.

in urma cu doua saptamani, ministrul delegat pentru coordonarea SGG, Radu Stroe, a semnat ordinul de eliberare din functie a directorului general al RAAPPS, Cristian Vlaicu, numit de PD in Consiliul de Administratie al regiei. in functia de director general al RAAPPS a fost numit, in aceeasi zi, Adrian Dumitru, (numit de PNL in consiliul de administratie al regiei) care a detinut functia de director tehnic in cadrul regiei.

Stroe a motivat demiterea lui Vlaicu prin faptul ca acesta a schimbat destinatia a 214 imobile, din spatii de locuit in spatii comerciale si a gestionat defectuos activitatea RAAPPS si relatiile cu presa. Vlaicu se afla la conducerea RAAPPS din 24 februarie 2005, unde i-a succedat pesedistului Eugen Bejinariu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri