Ministerul Economiei a propus AVAS sa-i cedeze administrarea a circa zece societati, a caror privatizare sa ramana la AVAS, printre acestea figurand Complexele Turceni, Rovinari si Craiova, dar si Oil Terminal
"In legatura cu aceste societati propunerea mea este ca ele sa fie administrate de MEC, care isi face politica energetica, iar componenta de privatizare sa fie facuta de catre AVAS. Lucrul acesta se poate rezolva printr-o intelegere in plan juridic intre Ministerul Economiei si Comertului (MEC, n.red.) si AVAS", a declarat pentru NewsIn, noul ministru al economiei.

Vosganian a adaugat ca poarta discutii cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, pentru preluarea de catre MEC a administrarii a opt pana la zece societati trecute de Guvern din portofoliul OPSPI la AVAS.

"S-a lasat o imagine gresita in privinta OPSPI: nu pleaca tot la AVAS, pleaca doar jumatate din societati pe ordonanta", a subliniat oficialul MEC. Potrivit acestuia, din circa 140 de societati din portofoliul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), doar 70 de societati, adica 41 de firme mari impreuna cu filialele lor, trec in subordinea AVAS.

Intrebat daca doreste sa administreze si pachetul de actiuni pe care statul il mai detine la Petrom (n.r. societate care este trecuta integral la AVAS, respectiv si administrare si privatizare), Vosganian a tinut sa precizeze ca nu doreste sa intre in dispute pentru numirea membriilor in Consilii de Administratie. "Eu nu impart stipendiii", a explicat noul ministru al ecoonomiei.

Potrivit ultimei forme a ordonantei OSPI, comunicata duminica de guvern, "AVAS preia si exercita toate drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului privind administrarea, restructurarea, privatizarea si, dupa caz, lichidarea" celor 41 de societati tranferate de la MEC.

Varianta initiala a Ordonantei continea o lista de 60 de companii care ar fi trebuit sa intre sub tutela AVAS. in proiectul de ordonanta aprobat joi, grupul de companii "energetice" va ramane in subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri